Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Lé csalamádéhoz, ami nem túl...

Lé csalamádéhoz, ami nem túl ecetes és nem kell utána dunsztolni sem. A savanyúsághoz és a csalamádéhoz más lére van szügség?

Figyelt kérdés
Első csalamádém lenne ezért kérnék receptet.
2013. aug. 31. 18:29
 1/3 anonim ***** válasza:

Mindig a Szilas kapros tartósítóval tettem el, soha semmi baja nem lett, még a két éveseket is ettük, ajándékoztuk, az ajándékozottak nagy örömére.

Persze akkor saját termelés volt minden hozzávaló, így rengeteget csináltam.

minden hozzávalót egy nap legyalultam, besóztam. így állt egy éjjelen ét. a férjem jól átforgatta párszor.

másnap megfőztem a kapros levet, csak egy kicsit több cukorral, hogy csemegés legyen.

a párom kicsavarta tisztességesen a csalamádét, amit üvegekbe töltöttem, és felöntöttem a lével. tálcákon még állt egy éjjelen át, és másnap utántöltöttem a felszívott

levet. utána rá a csavaros tető és mehetett a spájz polcaira.

szerintem nem kell más lé a csalamádéhoz, de nekem ez Szilas bevált minden savanyúsághoz.

Biztosan most is kapható, vagy hasonló.

2013. aug. 31. 19:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 A kérdező kommentje:

Ezt meg fogom nézni,csak nem szeretem a kaprot.Nem tudtam,hogy van ilyen fűszerkeverék.

Köszi. És ha pl répa,karfiol,ubit akarok vegyesen ahhoz is jó ez?

2013. szept. 1. 08:52
 3/3 anonim ***** válasza:
Ez univerzális eltevő fűszerkeverék. lehet, hogy van olyan is, ami nem kapros.
2013. szept. 1. 12:33
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!