Sárgabarackot héjastúl be lehet főzni lekvárnak?
Figyelt kérdés
2023. júl. 18. 11:42
1/6 anonim válasza:
Igen, sőt úgy van értelme, hisz kell a lekvárba a pektin.ha nem kedvelitek a nagy héjdarabokat a lekvárban, akkor lehet darálni a gyümölcsöt, az ezt is megoldja.
2/6 anonim válasza:
Persze.Szétfő az.Nem is nagyon szokták meghámozni.Elegendő csak megmosni,kimagozni és összevagdalni a főzés előtt.
3/6 anonim válasza:
Lehet.
Bár én mindig lehámozom, mert én úgy szeretem. Egyébkét nem egy nagy durranás, 10-15 szemet szedőkanálban bemártok forrásban levő vízbe és egy mozdulattal, egyben lejön a héj.
Utána felaprítom, becukrozom, egy éjszakára a hűtőben hagyom.
Reggelre rengeteg lé lesz rajta, azt leöntöm szörpnek és mivel "megszabadítottam" a sok létől, nem kell órákig főznöm, meg sűrítőket nyomnom bele, tökéletesen finom, tömény lekvárokat és dzsemeket gyártok. (Nem ugyanaz a kettő.)
5/6 anonim válasza:
Mi mindig héjastól szoktuk. Utána le szoktuk botmixerrel pépesíteni, így nem lesznek benne darabok.
6/6 anonim válasza:
Héj nélkül még nem is hallottam, de ha nem szereted, vagy nincs időd / kedved / türelmed szétfőzni, akkor botmixerrel pépesítheted.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!