Másfél kilós sertéslapockát sütőben (egyben) fedő alatt süssem vagy fedő nélkül?
Egyik se.. a sertés húsnak parolódni kell, lefedve fólia vagy jól zárható edényben kevés vízzel. Amikor már eltelt kb 2-3 óra akkor pedig le kell venni a tetejét és sütni, hogy meg is piruljon..
H egyben elkezded sütni natúran akkor kiszárad, mint az állat.
Egy plusz ötlet.. hőkezelés előt serpenyőben kérget pirítasz rá, így jobban bent marad a szaftja.. de utána ugyan az, mint amit írtam előbb.
Nagyon köszönöm!!
Én is valahogy így csináltam volna csak nem voltam benne biztos....
Köszi köszi!!
Szia!
Sütőzacskót használnál?
Én, a nagyméretű egybe húsokat mindig sütőzacskóban sütöm. Tuti hogy nem ég le, és a zacskó "természetéből" egyfajta kuktahatás alakul ki ami optimális idő alatt puhává teszi a húst. Természetesen a sütés végén kivágom a zacskót és széthajtogatom, hogy a hús megpiruljon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!