Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Másfél kilós sertéslapockát...

Másfél kilós sertéslapockát sütőben (egyben) fedő alatt süssem vagy fedő nélkül?

Figyelt kérdés
2023. máj. 12. 12:11
 1/5 anonim ***** válasza:
76%

Egyik se.. a sertés húsnak parolódni kell, lefedve fólia vagy jól zárható edényben kevés vízzel. Amikor már eltelt kb 2-3 óra akkor pedig le kell venni a tetejét és sütni, hogy meg is piruljon..


H egyben elkezded sütni natúran akkor kiszárad, mint az állat.


Egy plusz ötlet.. hőkezelés előt serpenyőben kérget pirítasz rá, így jobban bent marad a szaftja.. de utána ugyan az, mint amit írtam előbb.

2023. máj. 12. 12:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm!!

Én is valahogy így csináltam volna csak nem voltam benne biztos....

Köszi köszi!!

2023. máj. 12. 12:39
 3/5 anonim ***** válasza:
63%
Mindenféleképpen fedő alatt különben 2-3 óra alatt nagyon kiszárad.Utolsó fél órát fedő nélkül hogy szép színe legyen.
2023. máj. 12. 13:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:
82%
Ahogy írták. Főleg az #1-es.
2023. máj. 12. 13:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Sütőzacskót használnál?

Én, a nagyméretű egybe húsokat mindig sütőzacskóban sütöm. Tuti hogy nem ég le, és a zacskó "természetéből" egyfajta kuktahatás alakul ki ami optimális idő alatt puhává teszi a húst. Természetesen a sütés végén kivágom a zacskót és széthajtogatom, hogy a hús megpiruljon.

2023. máj. 12. 13:48
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!