Hogyan eszed a krumplis tésztát?
Van ugye a piros, amikor paprikát kevernek hozzá. Van a magyaros, ahol a paprika mellé pirított hagyma is kerül. És van a szabolcsias, ami fehéren készül, a végén lepirítva.
Azt is légyszi jelezd, melyik megyében laksz.
Normál esetben a paprikáskrumpli húsféle nélkül + fött tészta, amit eszünk, de nagyon finom az a változat is, ha petrezselymes krumplit összetörve keverjük a tésztához.
Egyszer maradékmentö ötletként jutott valaki eszébe a családban, annyira jó, hogy azóta többször direkt is így esszük.
Pest:
Olajon hagymát pirítok, rá SOK pirospaprika és SOK bors, majd felengedem vízzel és bele megy a krumpli, ha megfőtt összetöröm. Teszek bele pirosaranyat is.
Egyébként ez volt a legelső étel amit főztem életemben:) A Nagymamámtól tanultam, aki Borsod megyei volt. Nála minden is piros volt, szóval ő paprikázott rendesen:) nagyon jól, jó fűszeresen főzött.
A másik nagyim nem tett bele pirospaprikát, az a krumplis tészta fehér volt és úgy általában a legtöbb étel amit főzött. Ő Veszprém megyei volt. Ő is jól főzött, de finomabban fűszerezett. Mindig mondta, hogy nem kell annyi paprika:)
Remélem fentről figyelik ahogy főzök és biztos sokszor mosolyognak, mert szeretném reprodukálni a régi ízeket, keresem kutatom vajon ez hogy, az hogy készülhetett anno..
Legjobb nagyik voltak❤️❤️
Bocsi hogy elkalandoztam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!