Hogyan eszed a krumplis tésztát?
Van ugye a piros, amikor paprikát kevernek hozzá. Van a magyaros, ahol a paprika mellé pirított hagyma is kerül. És van a szabolcsias, ami fehéren készül, a végén lepirítva.
Azt is légyszi jelezd, melyik megyében laksz.
Paprikás krumpli szalonna, kolbász nélkül, kicsit összetörve, hogy darabok maradjanak még benne, utána összekeverve a megfött tésztával.
Bács megye
Hagyma-pirospaprika-krumpli - só, bors.
Megfőz, összetör, hozzákeverem a tésztát, végül egy evésnyi adagot jól lepirítok és tejföl+borssal eszem.
Kistarcsa (Peat megye)
Természetesen a hagymát pirítom előtte, nem csak belecs.szem a vízbe :D
#12
Hagymát piritok, bele paprika és összekeverem a főtt tésztával és a főtt burgonyával.
Debrecen :)
Úgy állok neki, mintha paprikás krumplit főznék, csak kicsit rövidebb lével. Ha puha, megy bele a kifőtt tészta és még kicsit pirítom.
Tolna megye.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!