Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Érdemes a felvágottakat...

Érdemes a felvágottakat serpenyőben megpirítani?

Figyelt kérdés

2023. ápr. 26. 08:07
1 2
 11/12 anonim válasza:
100%
Nem szabad megsütni, pláne jól átsütni a nátrium-nitrát tartósító miatt.
2023. máj. 1. 02:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/12 anonim ***** válasza:
Na-nitrittel (E250) tartósított ételt nem szabad magas fokon hőkezelni, mert rákkeltő anyagok szabadulnak fel. Meg lehet pirítani a felvágottat, de ahhoz nitrit menteset kell használni. Ez alig kapható, még a bio termékek is tele vannak Na-nitrittel. A virágoskútiak bio virslijében nincs nitrit, ellenben elég zsíros, és persze nem is felvágott.
2023. máj. 1. 11:43
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!