Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » A sárgarépa megpuhul a normál...

A sárgarépa megpuhul a normál hűtőben. Lehet ezt lassítani ?

Figyelt kérdés
Kíméljetek meg az "együk meg hamarabb" ajánlásoktól.

2023. ápr. 26. 07:12
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
78%
6# Mi is úgy csináljuk hogy konyhai papírtörlőbe csomagoljuk utána zacskóba és tovább eláll!
2023. ápr. 28. 08:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/13 A kérdező kommentje:

Végülis amellett döntöttem, hogy egy jól záró, hosszúkás műanyag dobozba tettem.

Teljesen jól funkcionál. A doboz falán kialakul egy pára réteg, de ez csak segíti a répa ropogósságának megőrzését. Mégegyszer köszönöm a kommenteket.

2023. júl. 18. 07:47
 13/13 anonim ***** válasza:
78%

Örülök a megoldásnak, 7-es vagyok amúgy, még ezt a nedves papírtörlős megoldást kipróbálhatod. A dobozon belüli páraréteg végül is a répából származik. Ha eleve nedves a felület, nehezebben párolog a répa, hiszen a természet a kiegyenlítődésre törekszik. Tehát hogy egyenletes legyen a nedvesség a dobozon belül, a levegő is hasonló víztartalmú legyen, mint maga a répa. Ha eleve párás a levegő, "nincs hova" párologni a répában lévő víznek.

A másik, hogy ha véletlenül hosszú időre ott felejted a répát, az alul összegyűlő kondenzvízben elkezdhet megrohadni a répa. A papírtörlő ezt felszívja, így a répa csak enyhe nedvességgel érintkezik.

2023. júl. 18. 08:08
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!