A sárgarépa megpuhul a normál hűtőben. Lehet ezt lassítani ?
Végülis amellett döntöttem, hogy egy jól záró, hosszúkás műanyag dobozba tettem.
Teljesen jól funkcionál. A doboz falán kialakul egy pára réteg, de ez csak segíti a répa ropogósságának megőrzését. Mégegyszer köszönöm a kommenteket.
Örülök a megoldásnak, 7-es vagyok amúgy, még ezt a nedves papírtörlős megoldást kipróbálhatod. A dobozon belüli páraréteg végül is a répából származik. Ha eleve nedves a felület, nehezebben párolog a répa, hiszen a természet a kiegyenlítődésre törekszik. Tehát hogy egyenletes legyen a nedvesség a dobozon belül, a levegő is hasonló víztartalmú legyen, mint maga a répa. Ha eleve párás a levegő, "nincs hova" párologni a répában lévő víznek.
A másik, hogy ha véletlenül hosszú időre ott felejted a répát, az alul összegyűlő kondenzvízben elkezdhet megrohadni a répa. A papírtörlő ezt felszívja, így a répa csak enyhe nedvességgel érintkezik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!