Lefagyasztott zöldség felhasználása?
Figyelt kérdés
Lefagyasztott sérgarépát,fehérrépát, hogy használjátok fel leveshez? nekem olyan "gumiszerű" lett.Hideg vízbe tettem,lassú tűzön kezdtem főzni.Házilag lett lefagyasztva friss termésből.,tehát nem bolti mirelit.2020. ápr. 26. 17:38
1/8 anonim válasza:
A fagyasztott zöldségeket mindig forró vízbe kell tenni, akkor nem lesz gumis!
2/8 anonim válasza:
Lefagyasztás előtt "blansírozni" szoktam.
Vagyis forrásban lévő vízbe teszem és 2-3 percig főzöm. Utána kiveszem szűrővel, jéghideg vízbe dobom, és mikor lehűlt,lecsepegtetem, majd így fagyasztom.
Így nem lesz rágós.
4/8 A kérdező kommentje:
köszönöm mindenkinek! megjegyzem!
2020. ápr. 26. 18:17
5/8 anonim válasza:
Sajnos gumiszerű lesz akkor is, ha forróvízbe teszed. A házilag eltett sárgarépa, gyökér, zeller olyan lesz.Ízének szoktam használni, de nem finom megvenni.
7/8 anonim válasza:
Akkor vagy nem jól fagyasztod, vagy nem jól készíted el, de normális esetben éppen olyan, mint frissböl készítve! (Több, minz 20 éves tapasztalat!)
8/8 Noblesse Oblige válasza:
Akkor nekem csodahütőm van, mert nálam sem lesz gumiszerű soha a zöldség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!