A sárgarépa megpuhul a normál hűtőben. Lehet ezt lassítani ?
"hiszen kifagy a vízpára az elpárologtató felületén, tehát az öldség jobban párologtat."
Akkor az ajánlásoddal nem pont ellent mondasz saját magadnak?
Minél "melegebb" valami, és minél jobban szellőzik, annál jobban párolog, nem??
Ha vizes a tested, hogy fázol jobban szélcsendben, vagy ha fúj a szél?
Pont úgy tartja meg tovább a nedvességtartalmát (tehát marad kemény) minél jobban meggátoljuk a párolgását, tehát minél hidegebben van (de nem fagyosan!!) és minél inkább elzárjuk a hűtőben lévő, nyitott, mozgó, és száraz levegőtől. Tehát, zacskóba kell tenni. De nem ebbe a környezetkímélőbe, mert az átereszti a vízpárát!! Vagy folpackba csavarni, az még jobb.
Vagy zárható dobozba tenni, de akkor érdemes még olyat csinálni, hogy a dobozt kibéleled papírtörlővel, amit kissé lespiccelsz vízzel. Így a dobozon belül nagyobb párásabb lesz a levegő, ezért a zöldségből nehezebben párolog ki a víz.
Kedves Kommentelők !
Köszönöm, hogy idő szántatok a válaszra.
Valóban olyan módszert kell választani ami a répában levő víz kipárolgását lassítja, így lassítja a fonnyadást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!