Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » A sárgarépa megpuhul a normál...

A sárgarépa megpuhul a normál hűtőben. Lehet ezt lassítani ?

Figyelt kérdés
Kíméljetek meg az "együk meg hamarabb" ajánlásoktól.

2023. ápr. 26. 07:12
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
76%
Tedd olyan részbe, ahol csak 8-10° van és szellőző dobozban legyen. Normál elhelyezésnél a relatív páratartalom a légtérben igen alacsony, hiszen kifagy a vízpára az elpárologtató felületén, tehát az öldség jobban párologtat.
2023. ápr. 26. 07:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/13 anonim ***** válasza:
40%
Egyszer olvastam, hogy vízben kell tartani, és tényleg nagyon hatékony. Én az alsó dobozt megtöltöttem vízzel amikor akciós volt a sárgarépa, így egy hónapig is elállt, igaz, a vége felé nyálkás réteg képződött rajta, szóval mondjuk 2-3 hét reálisnak mondható.
2023. ápr. 26. 08:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/13 anonim ***** válasza:
83%
Nejlonban a hűtő vagy dobozban legalján egy hónapig is jó.
2023. ápr. 26. 08:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/13 anonim ***** válasza:
86%
Talán ne hűtőben tárold, mert kiszívja a nedvességet belőle, ahogyan azt tapasztalod is.
2023. ápr. 26. 10:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/13 anonim ***** válasza:
0%
Igyátok meg hamarabb.
2023. ápr. 26. 10:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/13 anonim ***** válasza:
93%
Barátnőm ajánlotta, hogy csomagoljam konyhai papírtörlőbe, és utána folpackba. Tényleg jó.
2023. ápr. 26. 11:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/13 anonim ***** válasza:
88%

"hiszen kifagy a vízpára az elpárologtató felületén, tehát az öldség jobban párologtat."


Akkor az ajánlásoddal nem pont ellent mondasz saját magadnak?


Minél "melegebb" valami, és minél jobban szellőzik, annál jobban párolog, nem??

Ha vizes a tested, hogy fázol jobban szélcsendben, vagy ha fúj a szél?


Pont úgy tartja meg tovább a nedvességtartalmát (tehát marad kemény) minél jobban meggátoljuk a párolgását, tehát minél hidegebben van (de nem fagyosan!!) és minél inkább elzárjuk a hűtőben lévő, nyitott, mozgó, és száraz levegőtől. Tehát, zacskóba kell tenni. De nem ebbe a környezetkímélőbe, mert az átereszti a vízpárát!! Vagy folpackba csavarni, az még jobb.

Vagy zárható dobozba tenni, de akkor érdemes még olyat csinálni, hogy a dobozt kibéleled papírtörlővel, amit kissé lespiccelsz vízzel. Így a dobozon belül nagyobb párásabb lesz a levegő, ezért a zöldségből nehezebben párolog ki a víz.

2023. ápr. 26. 11:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/13 lencsefőzelék ***** válasza:
92%
Répát mondjuk pont nem szoktam, de az egyéb zöldségeket vákuumos tárolóban tárolom a hűtőben, hogy ne fonnyadjanak meg.
2023. ápr. 27. 01:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/13 anonim ***** válasza:
88%
Pattintós tetejű jégkrémes dobozban tartom őket, abban két hétig is ropogósak maradnak. Lehet, hogy tovább is bírnák, de ennyi idő alatt mindig elfogynak.
2023. ápr. 27. 07:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/13 A kérdező kommentje:

Kedves Kommentelők !

Köszönöm, hogy idő szántatok a válaszra.

Valóban olyan módszert kell választani ami a répában levő víz kipárolgását lassítja, így lassítja a fonnyadást.

2023. ápr. 28. 06:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!