Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Milyen ételeket érdemes...

Milyen ételeket érdemes lefagyasztani?

Figyelt kérdés

Nagyon keveset vagyok itthon és egyedül élek, így egy adagos dolgokra gondoltam amiket lefagyasztok és amikor épp itthon vagyok előveszek.

Milerit dolgok többsége nem nyerte el a tetszésem, de szívesen szánok rá időt hogy elkészítsem magamnak.


Mivel érdemes betárazni ami nem romlik rám?

Sajnos rendszeresen dobok ki ételt mert megcsinálon vagy épp megveszem a kenyeret aztán 2-3 napig itthon se vagyok és megpenészesedik


2023. márc. 20. 13:22
 1/9 anonim ***** válasza:
94%

Megfőzöd a pörköltet, tokányt, töltött káposztát, és kiporciózva, köret nélkül lefagyasztod.

Ezek az ételek kiolvasztva, felmelegítve teljesen jók, csak friss köretet kell hozzá főzni, vagy megeszed kenyérrel.

Néhány ételt így lefagyasztva még változatos is lehet az étkezésed, nem kell minden nap ugyanabból enned.

2023. márc. 20. 13:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
50%
Olyanokat, amik nem fogynának el megromlásuk előtt.
2023. márc. 20. 14:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Gyakorlatilag bármit, megfelelöen felolvasztva semmi baja.

Pl. az említett kenyeret is minden további nélkül le lehet fagyasztani, ha pár órával elöbb kiveszed a fagyasztóból, magátál felolvad, eheted.


A krumplis ételeket nem igazán jó fagyasztani, mert nehéz jól kiolvasztani, meg gyors köreteket sem érdemes, de ha van maradék, akkor inkább fagyaszd, minthogy kidobd.

2023. márc. 20. 14:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim ***** válasza:
57%
Gulasch, husleves, kb minden amiben nincs tej mert ha az kiolvad akkor nem Olyan guszta szerintem
2023. márc. 20. 14:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:
94%

Én félkészeket is szoktam csinálni.

Pl. a káposzta szinte bármilyen formában jól bírja a fagyasztás.

Megdinsztelek egy fejet, szétszedem 2-3 zacskóba, mehet a fagyasztóba. Utána csak egy kis tésztát kell hozzá főzni, kész a káposztás tészta.

Ugyanez a bolognai ragu. Utána csak egy kis spagetti kell hozzá frissen, már ehető is.

Vagy szoktam rántott dolgokat is csinálni, ha van időm, bepanírozok pl. 2-2 adag csirkemell csíkokat, kisebbekre felvágott sajtot, karfiolt, halat, (afrikai harcsát szoktam) ..

ebből így összesen lesz 6-8 adag kaja, és ezeket vegyesen szedem elő, mindből egy kicsit, így nem unalmas. Vegyes tál, és egyszerre bepanírozni nem nagy kaland, utána meg csak sütni kell, az hamar megvan, nagyobb koszolás nélkül. (sütőben, krumplival együtt megsül, tepsimen, szóval csak be kell dobni, olajjal se kell pancsolni)


Mirelit pizza ugyanez. 1 pizzának bedagasztani, keleszteni, nyújtani, stb... az arányaiban sok munka. Begyúrok egyszerre vagy 4-re való tésztát, mikor van egy kis időm, elősütöm az összeset, megkenem, megpakolom feltéttel, (kettévágom, mert amúgy nem megy be a fagyasztóba)

folpack rá, óvatosan, és mehet a fagyra.

Utána 10 perc alatt világbajnok friss pizza van belőle, és akkor már nem kell lisztezni, maszatolni, konyhát takarítani, mert egyszerre letudom a 4 adagot.

2023. márc. 20. 15:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 A kérdező kommentje:
#5 nagyon köszönöm, mindenképp akkor így fogok tenni
2023. márc. 20. 15:25
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

5-ös vagyok, olyanokat érdemes keresni, aminél 1 alkalom is macerás, koszol, vagy sok energiába kerül, és sokszorosan hatékony, ha nagyobb adagot csinálsz.

Elhangzott ugye a pörkölt, másfél óra rotyogtatás, akkor is, ha 30 dekát csinálsz, akkor is, ha 3 kilót.

Vagy ott van a pizza, 25 perc mire felfűt a sütő 2000 wattal, utána 10 perc alatt megsül a pizza. Hülyeség 1-et csinálni, ha már úgy is maxon van a sütő. Főzelék feltétre való fasírt is olyan, fél kiló darálthúsnál kevesebbet nem veszel, mire azt bekevered, lesz egy nagy rakással.

Nem baj, le kell fagyasztani úgy megsütve, a mancsolás részét letudod 2-3 adagnak egyszerre. Nem full tökéletes kiolvadva, (pl önmagában) de főzelékre abszolút elfogadható.


Sima galuska, májgaluska, daragaluska... Alapos lecsepegtetés után egy zacskóban, kilapítva lefagyasztod, utána valami kocka levesbe főzöl egy kis mirelit francia sali alapot, a daragaluskát, májgaluskát meg úgy fagyosan beleteszed, felfő, 10 perc alatt van 3 napra levesed.


Ez mind olyan, hogy mosogatni a galuska után, szaggatni, összekenőcsözöl mindent, csepegtetni, stb stb. 1 adaggal is végig kell csinálni, ha 5 adagot csinálsz, csak egy kicsivel több munka utána meg 2 perc alatt kész van.

2023. márc. 20. 15:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 NTBS ***** válasza:
10%
Szinte bármit.
2023. márc. 20. 17:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 anonim ***** válasza:
100%

Kb fott gabonakot es krunplin kivil barmit

En a kesz lasagnet szoktam kockazni es porciozva fagyasztani

Vagy barmilyen szoszos hust (pl keksajtos tejszines csirke, borsos tokany, dubarry, fustolt sajtos rakott sonkas csirke, kukoricas ananaszos csirke, chilis bab, toltott kaposzta, egeszben sult karaj fokhagymasan szeletelve, porciozva.

A husok mellé már csak rizst kell fozni vagy a szoszosak mellé tésztát.

2023. márc. 20. 19:19
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!