Házilag készítenék túrót. Miért kell a felső réteget leválasztani és kidobni? Elkerülhető e ez a veszteség a túró készítés más módjával?
A hármas által leírt módon is lehet túrót készíteni, a tejföl elkeveredik a túróban, de van lágyító hatása, ha valóban olyan zsíros tejet használsz, hogy abból jelentős mennyiségű zsír válik ki, pazarlás nem leszedni.
Az jó minőségű, zsíros tejföl, amit fel lehet használni, sőt, ha nagyobb mennyiség van belőle, abból lehet vajat készíteni.
Jézusom, ki ne dobd!
A nem savanyú tej tetején az a tejszín, savanyú tej tetején meg a tejföl!
Én is szoktam túrót készíteni - nem vállalkozási szinten - de nem aludttejből, hanem amikor már enyhén savanyú a tej, de az nem olyan "szilárd" mint az aludttej, így nincsenek is rétegek.
Felmelegítem, összeugrik, lecsepegtetem és annyi!...még mindnyájan élünk
Az a réteg amely leszedéséről vagy felhasználásáról szó van a tejföl tetején van és elég jól elkülönül tőle, külön szedtem kanállal. Kisé kesernyés az
de nagyon krémes az íze, a felszínén a felszedése előtt olyan tekervények voltak mint rövid giliszták, csak persze piszkosfehér színűek.
#8
Hát ez nagyon gusztustalanul hangzik, őszintén szólva nem is tudom miről beszélsz, pedig mióta az eszemet tudom vannak teheneink.
Az aludttej tetején a sárga réteg az a tejzsír, nem tudom esetedben mitől lett kesernyés. Házi tejjel ügyködsz egyáltalán?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!