Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Házilag készítenék túrót....

Gungasam kérdése:

Házilag készítenék túrót. Miért kell a felső réteget leválasztani és kidobni? Elkerülhető e ez a veszteség a túró készítés más módjával?

Figyelt kérdés
A recept szerint amely alapján most készítem a túrót, a felső sárgásfehér hullámosodott réteget le kell választani az aludttej tetejéről és ki kell dobni. Vajon miért? Talán mérgező anyagok keletkeznek a tej altatása során? Vagy az íze olyan rossz, hogy fogyaszthatatlan? 8 literrel indult a vállalkozás és cirka 15-20dkg felső réteg amit el kellett távolítani.
2023. márc. 6. 10:48
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
15%
Hogy a viharba ne kellene leszedni a savót! Ez a lényege az egésznek.
2023. márc. 6. 11:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/14 anonim ***** válasza:
93%
Az a tej föle:) Abból készül a tejföl:) Szakembert kérdezz vagy olyan oldalon tájékozódj ahol tejtermékeket állítanak elő.
2023. márc. 6. 11:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/14 anonim ***** válasza:
88%
Ezer éve készítünk túrót, semmit nem kell leszedni, kidobni meg pláne nem...
2023. márc. 6. 11:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/14 anonim ***** válasza:
75%
Az aludttej tetején lévő réteg a tejföl... azért kell eltávolítani, mert abból nem lesz túró, de nem kidobni kell, az a tejföl (nem abból készül, hanem az).
2023. márc. 6. 11:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/14 anonim ***** válasza:
78%

A hármas által leírt módon is lehet túrót készíteni, a tejföl elkeveredik a túróban, de van lágyító hatása, ha valóban olyan zsíros tejet használsz, hogy abból jelentős mennyiségű zsír válik ki, pazarlás nem leszedni.

Az jó minőségű, zsíros tejföl, amit fel lehet használni, sőt, ha nagyobb mennyiség van belőle, abból lehet vajat készíteni.

2023. márc. 6. 11:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/14 anonim ***** válasza:
89%
Tápanyagokban, zsírban, vitaminokban nagyon gazdag - eljárásról függőben - tejszín vagy tejföl. Abból lesz a vaj is. Nem kidobni kell, csak leszedni.
2023. márc. 6. 11:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/14 anonim ***** válasza:
91%

Jézusom, ki ne dobd!

A nem savanyú tej tetején az a tejszín, savanyú tej tetején meg a tejföl!

Én is szoktam túrót készíteni - nem vállalkozási szinten - de nem aludttejből, hanem amikor már enyhén savanyú a tej, de az nem olyan "szilárd" mint az aludttej, így nincsenek is rétegek.

Felmelegítem, összeugrik, lecsepegtetem és annyi!...még mindnyájan élünk

2023. márc. 6. 12:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/14 A kérdező kommentje:

Az a réteg amely leszedéséről vagy felhasználásáról szó van a tejföl tetején van és elég jól elkülönül tőle, külön szedtem kanállal. Kisé kesernyés az

de nagyon krémes az íze, a felszínén a felszedése előtt olyan tekervények voltak mint rövid giliszták, csak persze piszkosfehér színűek.

2023. márc. 6. 15:25
 9/14 anonim ***** válasza:
92%

#8

Hát ez nagyon gusztustalanul hangzik, őszintén szólva nem is tudom miről beszélsz, pedig mióta az eszemet tudom vannak teheneink.

Az aludttej tetején a sárga réteg az a tejzsír, nem tudom esetedben mitől lett kesernyés. Házi tejjel ügyködsz egyáltalán?

2023. márc. 6. 15:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/14 anonim ***** válasza:
18%
Itt mindenki keveri a savót a tejföllel? Az a sárgás cucc az...
2023. márc. 6. 15:58
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!