A Magyarországon működő - kiszállítással is foglalkozó gyorséttermek inkább nyereségesek, vagy veszteségesek?
Mert már több bejegyzést is olvastam az interneten, ezek a következők voltak:
"Szemét főnök a Mercedeszébe feszít, miközben szerencsétlen dolgozó futár embert meg nem fizeti ki"
"Mocsok magyar vállalkozók extra profitot tesznek zsebre, miközben nem fizetik meg a melóst"
"A Balatoni vendéglátósok megérdemlik, hogy nincs aki dolgozzon náluk, tisztességes bért kellett volna fizetniük, és nem pedig a BMW-be feszíteni......most álljon be ő dolgozni"
De olvastam már ellen véleményt is:
"Hagyjuk már ezt az extra profitot, a magyar vállalkozó örül ha nullszaldósra ki tudja hozni a vállalkozását"
Most szerintetek akkor nyereségesek, vagy veszteségesek?
Is-is. Én elég jól belelátok, mindkét verzió van, a felsorolt példákat pedig az élet szülte ugyan, de elég szélsőségesek.
Sajnos van az a dilettáns barom, aki még egy forgalmas helyet is képes mínuszosan üzemeltetni, de általában azért ha egy hely jól meg, sok forgalom van, az egy jó alap arra, hogy ha nem is rögtön az elején, de kimatekozható egy olyan felállás, ami mellett megéri üzemeltetni.
A megéri üzemeltetni azt jelenti, hogy úgy lehet belőle tisztességesen megélni, hogy nem b-szod át a vendéget, nem húzod le a melóst, nem szarból építesz várat, sőt, még akár a nagyja bevételből adózni is hajlandó van.
Lehet nem fél év alatt fogod tudni megvenni a legújabb 7-es bmv-t, hanem mondjuk 2 év alatt a legújabb 7-es golfot, -amellett, hogy aránylag jól élsz- de azt be kell látni, hogy ez nálunk nem a világ legnagyobb biznisze.
Magyarországon a vendéglátás nagyon borotva élen táncol, hogy jövedelmező e a bolt, vagy nem.
Mert alig van vásárlóképes réteg.
Úgy képzeld el, mondjuk egy ausztriai bolthoz képest, hogy ott ugyanilyen előállítási költség mellett, ott mondjuk 4-szer ekkora haszonkulccsal dolgoznak.
Szóval nem egyszerű a matek része, érteni kell hozzá.
Szerintem aki veszteséges, annak a nagyobb része azért az, mert amúgy segg hülye hozzá, látott 2 részt a séf születikből, és azt hitte tud éttermet üzemeltetni.
Ez egy komoly szakma, ami nagy , és sokrétű odafigyelést igényel. Ha valaki ért ehhez, és ki tud alakítani egy olyan arculatot, ami bevonz egy stabil vendégkört, és azt a minőséggel meg tudja tartani, az meg tud belőle élni tisztességesen.
És magyarországi viszonylatban a melósainak is tisztességesen tud fizetni, és a vendéggel se moslékot etet.
Csak sokan túl pénzéhesek, 1 év alatt akarnak milliárdosak lenni, ezért húznak le mindenkit, akit csak lehet.
Ameddig megtehetik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!