7-es: egyetértek. Nem mindegy, hogy mit, mennyit, mivel, hogyan. Tapasztalat.
Illetve kérdezném az "ujjpercesektől", hogy nekik mekkora az ujjpercük...
Én simán bő vízben olyankor szoktam főzni mikor valami rakotthoz készül.
Teljesen más mint a pároltrizs.
15: Tévedés, több szempontból is. Én férfi vagyok, nincs sem mű-, se igazo hiszti. 20 éve főzök a családnak és a rokonságnak.
Arra azért kíváncsi lennék, hogy te hány féle riszt tudsz elkészíteni, hogy az jó is legyen. Ugyanis nem mindegy, hogy milyen rizst és mihez készítesz. Fehér (A,B) rizs, barna rizs, jázmin rizs, sushi rizs...ezeket nem ugyanúgy készítjük, nem ugyanannyi vízzel és nem ugyanolyan hőfokon. Persze, ha nálatok csak a "B" rizs ismert, akkor megértem az "egyszerűséged".
Rizst párolni többféleképpen lehet: sütőben, elektromos főzőlapon, gáztűzhelyen, elektromos rizsfőzőben.
Az sem mindegy, hogy megmosod-e előtte a rizst vagy csak rádobod az olajra. Meddig piriítod?
Milyen hőmérsékletű vízzel öntöd fel...
De szerintem tök feleslegesen írtam le ezeket...ha nekem nem hiszel, majd hiszel másnak. Google a barátod, Wiki a barátnőd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!