A kérdező szavazást indított:
1:1 aránnyal.
1:1,5 rizs víz aránnyal.
1:2 rizs víz aránnyal.
52 szavazat
1/20 anonim válasza:
Valamivel több mint 2-szeresével, azaz kb. 1:2,2-2,5.
2/20 A kérdező kommentje:
Ó nem tudtam, hogy még 2xnél nagyobb víz aránnyal is szokás főzni.
2023. febr. 15. 17:52
3/20 anonim válasza:
1 bögre rizs, 3 bögre vízzel-én még így tanultam anyukámtól
4/20 anonim válasza:
Egy bögre rizs, fél bögre víz. Puhán szeretjük, minél több vizet adsz hozzá, annál keményebb lesz a rizs!
5/20 anonim válasza:
Kínai havertól úgy tanultam, hogy a rizs felett egy ujjpercnyi víz legyen, ő nem is méregeti pontosan. Elhittem neki, mert kb előbb tudott rizst főzni, mint járni :D Basmati rizst használok és 10/10 bevált a módszer.
6/20 anonim válasza:
Én is egy ujjpercnyivel több vizet használok hozzá, tűzhelyen és mikróban készítve egyaránt.
7/20 anonim válasza:
1.5-2x-es.
Függ a rizs fajtájától és minőségétől, megmosod-e, áztatod-e előtte, pergősre vagy inkább tapadósra akarod, milyen a tűzhelyed, milyen az edényed anyaga és mennyire légmentesen zár a fedő?
Ki kell tapasztalni a pontos arányt. Én is úgy csinálom, mint az #5-os, felöntöm annyi vízzel, amennyi szépen, nagyjából egy ujjnyival ellepi.
8/20 anonim válasza:
Duplájától kicsivel kevesebb! Mondjuk 1 bögre rizs akkor egy bögre víz + 3/4 még hozzá!
9/20 anonim válasza:
Mondjuk attól függ, mit akarok a rizsből készíteni...
10/20 anonim válasza:
Függ attól hogy fehér vagy barna rizs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!