Kelttésztát késtíthetem nyers tejjel?
Figyelt kérdés
Vagy mindenféleképpen forralt tejet tegyek a tésztába?2023. febr. 9. 07:34
1/9 anonim válasza:
Megsütöd, megkapja a hőkezelést a tej.
2/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm, akkor nem lesz baja attól, hogy langyosan kint van a konyhában/tésztában jó pár órát?
2023. febr. 9. 07:47
3/9 anonim válasza:
Régen is használták,most épp nincs felforralva de sütés közben megkapja a hőhatást. Jó lesz így is.
4/9 anonim válasza:
A lényeg hogy langyos legyen pici cukorral.
Akkor fut fel az élesztő.
5/9 anonim válasza:
Az esélye, hogy az adott tehén TBC-s Magyarországon szinte nulla, és hogy te ettől dagasztás közben megfertőződsz, annak meg még nullább, ettől függetlenül a frissen fejt tejet tanácsos - elővigyázatosságból - felforralni.
Mondjuk én pont nem aggódom ez miatt, én meg is iszom a nyers tejet, de az már nem tartozik a kérdéshez.
6/9 anonim válasza:
A bolti tej eleve nem "nyers", hanem ezerféleképpen van pasztőrözve és ellenőrizve.
Frissen fejt házi tejjel kapcsolatban meg egyetértek az 5-ös válasszal.
7/9 anonim válasza:
Nagyanyáink is nyers tejjel csinálták.
9/9 anonim válasza:
De nem egy megsült tészta miatt, hanem mert nyersen itták a fertőzött tehén tejét.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!