Mi a legegyszerűbb, leggyorsabb vészhelyzeti meleg kajád?
#20
Nyilván a kórházban sem 2 dl vízben volt 2 EVŐKANÁL Vegeta.
Egyébként vannak betegségek, vizsgálatok (pl.kolonoszkópia) amikor üres levest szabad csak előtte enni, de az nem Vegetából van.
Olcsóbb kifőzni levescsontot, mint a Vegeta.
21: Biztos, hogy vegeta volt benne, lehetett érezni az ízén, az illatán, meg látszott, hogy por van belekeverve a vízbe.
Nem tudom, hogy mennyi volt benne. De nem is ez a lényeg, csak hogy tényleg létezik ez az "étel" :D
Például:
- köménymagos leves
- tejbegríz vagy tejberizs, kevesebb tejjel, több vízzel
- melegszendvics bármilyen feltéttel
Nincs konyhám, csak egy mikróm és toast-sütőm.
Ha nincs pénzem kifőzdében kész ételt venni, akkor konzerv, melegszendvics, mikrós rántotta, meg pl.az aldis minestrone konzerv leves (kb. 500 ft) és lencsés egytál (az kb. ezer), töltött paprika (6-700) egész kellemes.
Fagyasztott leveszöldség+fagyasztott májgombóc+víz+só/ételízesítő+levestészta.
Vagy sima üres ételízesítős víz bele tésztával.
Virsli mindig van itthon meg konzerv bab vagy gomba. Ezekből gyorsan csinálok valami paradicsomos szószt, hozzá rizs vagy tészta.
Ha van maradék hús valamiből, akkor eddig a legyorsabb és legfinomabb 10 perces kajám egy fajta ázsiai ihletésű pirított tészta.
Volt egy kis sertés husim előző napról, fel kockáztam és serpenyőben megpirítottam. Közben csíkokra vágtam hagymát és fokhagymát, hozzádobtam, közben vízforralóban felforrt a víz, azt ráöntöttem ramen tésztára, amíg az puhult, a csípős port ami a ramenhez járt, rádobtam a husira, majd hozzá adtam a megpuhult tésztát. Megkutyultam, és voilà. Csípős ázsiai ihletésű sült tészta. Adtam még neki egy egészséges adag gyömbérport, mert az mindig van otthon.
#20#
A szavaid is inkább azt támaszják alá, hogy nálad sem a Vegetás víz lenne a vészhelyzeti meleg kaja.
Teljesen érthető, a Vegeta, Delikát nem sokkal több, mint ízesített só, igaz agresszív fajta, amivel elrontani is lehet ételeket, nem csak ízesíteni.
Én pl azért nem is kedvelem, mert az ételeke rakva annyira domináns tud lenni, hogy ugyanaz a Vegeta íz jön vissza, nem az étel alap íze dominál.
Elfogadom, hogy sokan használják, mint könnyen elérhető ételízesítőt, de még senkitől sem hallottam, hogy vészhelyzeti megoldásként önszántából üres vegetás levet főzött volna... inkább megeszi a kenyeret "hidegen"
Itthon azért van idő rendesen is főzni általában. Munkahelyen szoktam ilyen zacskós bögrés leveseket enni/inni.
Nem kell cipelni, vízforraló van a munkahelyi konyhában is. Tényleg egy perc és kész. Némelyik egész finom. ÉS arra jó, hogy valami van napközben is a gyomromban.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!