Jól gondolom, hogy a marhanyak gyorsabban meg fő, mint a marhalábszár?
Nem volt annyi marhalábszár amennyit venni szerettem volna, nyakkal egészítettem ki.
Jó ötlet, hogy a nyakat kicsit később teszem hozzá a már fölő lábszár hoz?
A nyak "rétegekből" áll, és nem minden rétegnek ugyanolyan az állaga!
De összességében, nincs nagy különbség a lábszár és a nyak között!
Még ha adsz is egy kis előnyt a lábszárnak, én 20 percnél többet nem adnék!
Illetve a másik, sokkal jelentősebben befolyásoló tényező:
hogy ugyanabból a marhából valók e a húsrészek!
Mert a fentiek csak arra vonatkoznak!
Ha viszont különböző állatok voltak, ott akár egy órás eltérés is lehet, bármelyik húsrész javára!!! Volt már nekem szerencsém 3 óráig fövő nyakhoz is, meg 1 óra alatt puhára főtt lábszárhoz is.
Úgyhogy leginkább bízz az ösztöneidben, nézd meg mennyire sötét, vagy világos 1-1 húsrész, tapogasd meg, nyomkodd meg, mennyire puha, és "laza".
Utóbbit arra értem, hogy attól, hogy puha, nem biztos, hogy könnyen felpuhul, ha úgy puha, mint a gumi, nyúlik, mászik mindenfelé. Az legrosszabb. Vágni is alig lehet. És ott már nem az számít, melyik rész az állatnak, mindkét részből vannak ilyenek.
De ha ilyen tömörebb faggyúréteggel "márványosan" átszőtt a nyak, jól vágható, nem nyúlós, az hamar megfő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!