Legutóbb, amikor marhalábszárból pörköltet főztem, csak vörösborral locsolgattam (vízzel egyáltalán nem). Egyik érzékenyebb fogyasztó szerint kesernyés lett a pörkölt. Lehetett a csak vörösbortól (?)
Figyelt kérdés
2022. febr. 24. 15:18
1/14 anonim válasza:
Ne csodálkozz. Valamennyi víz mindenképp kell hozzá. Csak vörösbor (főleg, ha száraz) megkeseredik. Maga a lábszárhús szaftja nem elég. Ami még ok lehet, túl sok vörösbort tettél bele.
2/14 anonim válasza:
Nem attól lehetett, attól volt.
Vörösborból a végén megy bele egy kevés, nem végig több liter.
4/14 anonim válasza:
Nem tudom milyen mennyiségű volt a hús, de ha 1 kg-ként teszel bele féldecit a VÉGE FELÉ 10 perccel, akkor lesz tökéletes.
A marha az nem sertés vagy csirke, az alá kell víz.
Persze nem annyi, mintha gulyáslevest főznél, hanem pont annyi, amiben párolódva meg tud főni.
5/14 anonim válasza:
4-es vagyok
Még az is lehet, hogy odakapott a pirospaprika. (A sok boron kívül)
6/14 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm!!
2022. febr. 24. 18:38
7/14 anonim válasza:
Bort sose teszünk a főzés végén az ételhez
9/14 anonim válasza:
A vörösborban elég sok a csersav.
A csersav alkoholban rosszul, vízben nagyon jól oldódó vegyület, a vörösbortól valóban keserű lehet az étel.
10/14 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm mindenkinek!
2022. febr. 25. 09:01
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!