Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Mikor vegyem meg a Halloween-i...

Mikor vegyem meg a Halloween-i tököt, hogy ne rohadjon meg Halloween-ig? Egy garázsban tartanám őket addig.

Figyelt kérdés
2022. okt. 9. 10:20
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
62%
Miért kellene 3 héttel előtte megvenni?
2022. okt. 9. 11:06
 2/20 anonim ***** válasza:
56%
#1 pl mert ha az ember megvárja, hogy aktuális legyen már csak rosszak lesznek, ha marad egyáltalán
2022. okt. 9. 12:10
 3/20 A kérdező kommentje:
Nem most akarom megvenni, de az a tapasztaltom, hogy előtte héten a legtöbb helyen már nincsen.
2022. okt. 9. 16:25
 4/20 anonim ***** válasza:
6%

Semmikor, ahogyan a nem itthonos növényeket, a nem "őshonos hagyományokat" is seperjük ki!

Szeretek sokmindent, ami Amerikából jö(tt)n, de a Halloween-, Valentin-nap- húsvéti tojáskereséstől herótom van.

Úgyhogy, helyedben nem tökölnék, hanem gyertyát gyújtanék és virágot vinnék a tető(k)be.

2022. okt. 13. 05:36
 5/20 anonim ***** válasza:
65%
Szerintem pár nappal előtte tökéletes. Vagy nem halloween tököt vennék, hanem halloween tökös dekorcuccot, ami eltehető és akár éveken át újra és újra használható... az ilyen lehet akár olyan is, mint a karácsonyi gömbök, vagy a mobiltelefon... pár évig (ha nem is addig, mint egy okostévé vagy egy hifi torony) simán használható újra és újra, ha tudsz rá vigyázni, és úgy tudod tárolni, hogy ne sérüljön, ne menjen tönkre.
2022. okt. 13. 20:11
 6/20 anonim ***** válasza:
100%

4: A húsvéti tojáskeresés (tojásfestés) meg a Nyuszivárás teljesen magyarrá vált hagyomány, ha annó nem is magyar volt.

A tojás termékenységi szimbólum. Ősi dolgok ezek.

2022. okt. 13. 20:13
 7/20 anonim ***** válasza:
59%

Ha figyelmesen újra elolvasod, csak és kizárólag a kertbéli "keresgélést" nem érzem a magunkénak!

A többi ápolandó lenne...

2022. okt. 14. 05:46
 8/20 anonim ***** válasza:
71%
#2: Mitől lesz rossz (számodra) egy tök? Mik a követelményeid vele szembe? Milyen elvárásokat támasztasz?
2022. okt. 14. 20:09
 9/20 anonim ***** válasza:
48%
A téli tökök sokáig elállnak hűvösben. Akár kibelezve is. Ami inkább gáz, hogy halloween-t tartasz. Nekem ez annyira együgyű emberekre utal. Semmi közünk hozzá, beszivárgott, invazív "ünnep" vagy szokás. Mi, nyugat-dunántúliak tartjuk az elődeinktől örökölt szokásainkat és a temetőbe megyünk, gyertyát gyújtunk, az előzőleg elhelyezett koszorú mellé.
2022. okt. 16. 11:32
 10/20 Csakegysajt95 ***** válasza:
100%
Nem tudom egyeseknek mi a baja a Halloweennel 🤔 mindenki olyan ünnepet tart, amilyet akar, nekem meg attól van herótom, hogy csak azokat az ünnepeket lehetne tartani, ami ősmagyar 😅 én is idén szeretnék tököt faragni, szerintem egy tök jó dolog, és a kettő nem zárja ki egymást, hogy kimenj gyertyát gyújtani a szeretteid sírjára.. egyébként sem ugyanaz a két ünnep: október 31 Halloween, november 1, mindenszentek, 2-án meg hallottak napja van. :)
2022. okt. 16. 17:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!