Na most akkor a piskótába kell sütőpor, vagy nem ?
akkor amit te szeretnél, az az EGYENSÚLY TÉSZTA
annak a tetejére lehet jó sűűrn gyümölcsöt tenni és meg is fog ott maradni. utána meg kockára szeletelni
ehhez én különválasztva felverem a tojást, szerintem sokkal jobb úgy, de van aki nem szokta pl itt [link]
az igaz hgoy ha olyan a piskóta hogy nem mrad meg a meggy a tetején akor lesüllyed az aljára, és ha lisztben forgatod akkor kevésbé. viszont ha azt akarod hogy teljesen a tetején maradjon és ne belekeveredjen, akkor ahhoz srűbb tészta kell, amilyen az egyensúly tészta is és nem kell semmi lsizt.
ha befőttből csinálod akkor a levét semmiképp se keverd a tésztához, elrontja. vagy megiszod, vagy kiöntöd vagy felhasználod kreatívan pl tejjel evgyesben megfőzöd pudingnak
Én sorozatban készítettem a lapos, szalonnás - de a legextrémebb a konkrétan zöld - piskótákat SÜTŐPORRAL, rengeteg melóval, méricskéléssel, kevergetéssel, habveréssel, valag szennyes edénnyel.
Miközben a szomszédasszonyom pillanatok alatt összedobta a habkönnyű, levegős álompiskótát. Na, aztán ő világosított fel, hogy a piskótába nem szabad sütőport tenni és fontos a jól előmelegített sütő!
A cukor-tojás kombót fehéredésig kell kavarni, a fehérjét meg külön felverni, de nem annyira keményre, mintha habcsókot készítenénk.
És ennyi!
A világ legegyszerűbb tésztája.
Ezt keresed Kérdező!
5 nagyobb tojás (vagy 6 kicsi)
30 dkg liszt
20 dkg kristálycukor
1 dl víz
1 dl olaj
csipet só
Fél zacskó sütőpor
Ezt az egészet egyszerre alaposan kikevered, kivajazott-lisztezett tepsibe öntöd és nagyon gazdagon megszórod valamilyen kimagozott, lecsepegtetett befőttel.
Ha turbózni akarod, 1 tábla tejcsokit is apróra vághatsz és közé szórod. Azért tejcsokit, mert az étcsoki kemény marad. Nekem egy tepsihez 2 üveg házi befőtt kell. (Semmi gyümölcslisztezés, nem süllyed le!)
Előmelegített sütőbe tolod, közepes lángra és 30 percig nem is nézegeted. Utána tűpróbával ellenőrzöd, hogy nem ragad e a közepe. Nekem 40-45 perc alatt sül meg, de attól függ milyen vastag a tészta, lehet, hogy neked a 30-35 perc is elég lesz. A tetejét még melegen vaníliás cukorral megszórod.
Esküszöm, hogy összerakni kevesebb idő, mint ezt leírni.
Előnye, hogy nem szárad ki az olaj miatt, nyugodtan egy-két nappal előtte is megsütheted, csak ne vágd fel előre.
Milliószor megsütve és kifogástalan! De EZ nem AZ a piskóta amiről eddig beszéltünk. Ez a kevert meggyes, vagy akármilyenes, amilyen gyümölccsel akarod!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!