Hogy kell csinálni a sertés pörköltöt? Milyen köret jó hozzá ami kevésbé hízlaló?
szia! én így csinálom: egy kiló fölkockázott sovány lapocka, 2 jókora hagyma. zsíron dinsztelem az apróra vágott hagymát, picit megsózom és egy pici vízzel szinte pépesre párolom födő alatt.
ha megpárolódott radobom a húst és hagyom födő alatt, hogy kiadja a saját levét. ekkor szórom meg pirospaprikával, és teszek hozzá annyi vizet, hogy
a húst éppen csak ellepje.
ha elfővi a levét mindig igen pici vízzel pótolom, hogy jó sűrű legyen a szaftja.
én őrölt köményt is teszek bele, ha van egy paprikát paradicsomot is.
köretnek nokedlit, tésztát, rizst, tarhonyát, krumplit
szoktam, de ezek sajna mind hízlalnak.
zöldséggel meg nem igazán jó a pörkölt:)))
ja és van amikor dobok bele 25-30 dkg gombát is.
üdv.
szia! lapockából a pörkölt egy óra alatt kész. combból kicsit tovább, mert az keményebb, rostosabb husi.
üdv.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!