Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Hogy kell csinálni a sertés...

Hogy kell csinálni a sertés pörköltöt? Milyen köret jó hozzá ami kevésbé hízlaló?

Figyelt kérdés
2010. szept. 23. 10:58
 1/3 anonim ***** válasza:
73%

szia! én így csinálom: egy kiló fölkockázott sovány lapocka, 2 jókora hagyma. zsíron dinsztelem az apróra vágott hagymát, picit megsózom és egy pici vízzel szinte pépesre párolom födő alatt.

ha megpárolódott radobom a húst és hagyom födő alatt, hogy kiadja a saját levét. ekkor szórom meg pirospaprikával, és teszek hozzá annyi vizet, hogy

a húst éppen csak ellepje.

ha elfővi a levét mindig igen pici vízzel pótolom, hogy jó sűrű legyen a szaftja.

én őrölt köményt is teszek bele, ha van egy paprikát paradicsomot is.

köretnek nokedlit, tésztát, rizst, tarhonyát, krumplit

szoktam, de ezek sajna mind hízlalnak.

zöldséggel meg nem igazán jó a pörkölt:)))

ja és van amikor dobok bele 25-30 dkg gombát is.

üdv.

2010. szept. 23. 11:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:
és mennyi ideig főzöd?
2010. okt. 12. 00:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 anonim ***** válasza:

szia! lapockából a pörkölt egy óra alatt kész. combból kicsit tovább, mert az keményebb, rostosabb husi.

üdv.

2010. okt. 12. 07:03
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!