Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Hol tudok ÁSVÁNYI OLAJAT...

Hol tudok ÁSVÁNYI OLAJAT vásárolni? (Elsősorban tojások eltarthatóságának megnöveléséhez kell - többi a kérdés alatt, kérlek olvad végig, mielőtt válaszolsz.)

Figyelt kérdés

Erről beszélek:

[link]

[link]

És elsősorban ehhez kéne: [link]

Másodsorban pedig a konyhai faeszközök - pl. vágódeszka - ápolásához.

Nem "sebbenzin" és nem is "fűtőolaj".

Hanem 100%-ig teljesen semleges, íz és illatmentes, ugyanakkor az egészségre sem káros - kifejezetten háztartási célokra használható ÁSVÁNYI OLAJ.

2022. júl. 23. 00:52
 1/10 A kérdező kommentje:
Szeretnék bekészletezni tojásból - még mielőtt az árak végleg elszabadulnak, és azt olvastam hogy a tojások eltarthatóságát rendkívül megnöveli, ha a felületüket ásványi olajjal vonják be. Ugyanis mivel a levegőben található nedvességet nem köti meg, továbbá védőbevonatot képez a tojás körül, mivel a tojás mikroszkopikus pórusait lezárja, ezáltal meggátolja a tojásból a nedvesség eltávozását, ugyanakkor védelmet biztosít a különféle kórokozók fertőzése - azaz bejutása ellen.
2022. júl. 23. 01:07
 2/10 anonim ***** válasza:
83%

Ha jól tudom,akkor a Ballistol az valami ilyesmi...(De azért szerintem olvass utána bővebben.)

[link]

2022. júl. 23. 01:53
 3/10 anonim ***** válasza:
72%
Ekkora baromságot... A tojást megvédi a saját héja. Pórusa a szerves anyagoknak van. A tojás héja nem az. Azzal, hogy körbekened olajjal, minden szennyeződés megtapad rajta, de ez józan paraszti ésszel is belátható. És hol láttál már olyat, hogy kórokozó kívülről bement a tojás belsejébe?
2022. júl. 23. 03:39
 4/10 anonim ***** válasza:
75%
Ballistolt használtam én is, nálam bevált.
2022. júl. 23. 05:58
 5/10 anonim ***** válasza:
92%

lehet kapni parafinolaj-at

Az ugyanez csak magyarul:)

Nem tudom mit akarsz vele kezdeni, nem is érdekel de azért ne legyél hülye, mert meg tudod ám mérgezni magadat vele...:)

2022. júl. 23. 07:36
 6/10 anonim ***** válasza:
62%
Fúj, ne legyél már ennyire sóher. Aztán az alkánolajos szrt eszed fél év múlva. Gratulálok.
2022. júl. 23. 09:12
 7/10 A kérdező kommentje:

"Ekkora baromságot... A tojást megvédi a saját héja. Pórusa a szerves anyagoknak van. A tojás héja nem az."

Javaslom nézz utána a "pórus" kifejezésnek. Ugyanis azt sem tudod miről beszélsz.

"de azért ne legyél hülye, mert meg tudod ám mérgezni magadat vele"

"Fúj, ne legyél már ennyire sóher. Aztán az alkánolajos szrt eszed fél év múlva. Gratulálok."

Nagyszerű, úgy tűnik ez az oldal tökéletesen megéri a pénzét.

Úgy tűnik a jelenlévőknek fingja sincs a témáról, vagy arról, hogy tulajdonképp miről is szólt a kérdés.

Úgy tűnik a jelenlévők azt gondolják, hogy én "benzinben akarom áztatni a tojásokat". Te jóisten!

Én csupán egyfajta módszert keresek a tojások hosszabb idejű eltarthatóságára.

Az ásványi olaj - azaz ha valaki veszi a fáradtságot és elolvassa: [link]

egy full semleges anyag. Azaz nincsen se színe, se szaga, se íze és nem tekinthető veszélyesen mérgező anyagnak, olyasmi, mint a paraffin (ha csak nem az). Ugyanakkor taszítja a nedvességet és a kórokozók sem tudnak mit kezdeni vele.

Gondoltam, hátha valaki kicsit több információval szolgálhat - pl. hol lehet ilyet beszerezni itthon. De mindegy, feleslegen tettem fel a kérdést.

2022. júl. 23. 12:14
 8/10 anonim ***** válasza:
51%

7

De hát már megkaptad a választ..Végy Ballistolt.

[link]

[link]

2022. júl. 23. 13:04
 9/10 anonim ***** válasza:
87%

> "Javaslom nézz utána a "pórus" kifejezésnek. Ugyanis azt sem tudod miről beszélsz."

Ugyanezt tudom javasolni.

[link]

[link]

A tojás héja egybefüggő, nincsenek rajta pórusok.

> "Úgy tűnik a jelenlévőknek fingja sincs a témáról, vagy arról, hogy tulajdonképp miről is szólt a kérdés."

Idézzek az általad linkelt oldalról?

"Once the egg is all lathered in oil, make sure to place it in the egg carton SMALL END DOWN! Not sure why, just do it!"

Az utolsó mondatot ajánlom figyelmedbe (lefordítva: "nem tudom miért, csak csináld!"). Ennyire hiteles és "fingja van a témáról" ennek a cikknek az írójának. Egyébként a stílusa alapján ezt az írást valamilyen bulvársajtóba szánhatták, oda tökéletesen beillik.

> "Én csupán egyfajta módszert keresek a tojások hosszabb idejű eltarthatóságára."

Tárold hűvös helyen, ennyi a titok. Attól, hogy bekened bármivel, semmivel nem fog tovább elállni. A tojás steril rendszert alkot. Ha nem sérült a héja, akkor semmi nem tud kijutni belőle és semmi nem tud bejutni a belsejébe. Ha már sérült a héja, akkor meg tök mindegy, hogy mivel kenegeted, nem lehet a sérültést sterilen visszazárni. Az olajos felület arra jó, hogy mindent magába gyűjt. De egyik állítást sem muszáj elhinni nekem, csinálj A-B tesztet. Tojások felét bekened, másik felét nem és nézed mikor melyik romlik. Az olajt is egyszerűen tesztelheted: Egy asztallap félreeső sarkát megkened olajjal és megnézed egy hét múltán, hogy a lapnak melyik része tisztább. Az olajos vagy az amelyiket nem kezelted semmivel.

2022. júl. 23. 16:09
 10/10 anonim válasza:
ugyanezt kerestem, gyógyszerkönyvi paraffin olaj néven találtam soltvadkerti online boltból találtam és nem is drága. azt hiszem ugyanaz lehet mint az ásványi olaj, csak más néven, ahogy azt már fentebb írta más is. a leírás alapján bor és szörp tartósítására használják úgy, hogy a hordóba 100 liter bor tetejére öntenek 1 deci olajat, ami a felszínen lebegve védőréteget alkot.
2024. máj. 25. 22:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!