Hogyan tudnám kicsit meghosszabbítani a tej eltarthatóságát?
Figyelt kérdés
Negyvenhárom évesen elkezdtem kávét inni. Valószínűleg csak átmeneti időszak lesz, van egy olyan plusz munkám, amit késő este szeretek csinálni, amiatt kell. Tejjel iszom, de a dobozos tejek 3-4 napig tarthatók el felbontás után. Na most napi egy kávéhoz egy liter tej tovább tart, mint 3-4 nap. Rögtön azt csináltam, hogy átöntöttem zárható üvegpalackba, így ki tudtam tolni plusz egy nappal. De még kéne valami módszer, hogy akár hat napot is elálljon.2022. jún. 24. 15:55
1/16 anonim válasza:
1)
1,5 %-os tartóstejet veszel, hűtőben felnyitva is eláll nálam 1 hétig, de lehet, hogy tovább, azt még nem próbáltam.
2)
Megveszed, 3 dcl-ként lefagyasztod és amikor az egyik fogyóban, este előveszed a következőt, hogy reggelre kiengedjen. Persze a hűtőben!
3/16 anonim válasza:
A tartós tejek hütöben tartva egy hétig simán fogyaszthatóak, semmi bajuk sem lesz.
4/16 anonim válasza:
"a dobozos tejek 3-4 napig tarthatók el felbontás után"
NEM, nem 3-4 napig tarthatóak el, hanem addig garantálja a forgalmazó, hogy egész biztosan nincs minöségromlása. Utána még jópár napig érzékszervi vizsgálat (szag, íz) alapján fogyasztható akár megegyszer ennyi ideig minden probléma (és gyomorrontás) nélkül.
5/16 anonim válasza:
Nemrég dobták piacra a 0,5 literes, dobozos tejet. (vagy legalábbis az egyik üzletláncban most bukkant fel, előtte sosem láttam)
6/16 anonim válasza:
Én lejjebb venném a hűtőd hőfokát, ha állítható. Mert ha 3-4 nap alatt megromlik benne a dobozos tej, akkor gyanús, hogy nem hűt eléggé.
7/16 anonim válasza:
Dobozos tejben is van NEM tartós, csak mondom Kérdező!
Tartós tejet vegyél, az nem csak 4 napig bírja!
9/16 anonim válasza:
Hatos, hol írt olyat a kérdező, hogy megromlott a tej 3-4 nap alatt a hűtőjében, mutasd már meg!?
10/16 A kérdező kommentje:
#9, sehol nem írtam ilyet, nem tudom miről firkál a hatodik zseni.
2022. jún. 25. 12:04
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!