A sárgabarackról le szoktátok szedni a héját lekvárkészítéskor?
NEM! abban van egy csomó pektin, ami sűríti a lekvárt.
Én direkt darabosabban szeretem.
Szoktam csinálni különféle ízesített lekvárokat (csokis meggy, amarettos meggy,stb.) de a baracklekvárt csak natúr, kevés cukorral. :)
Csak mert kérdeztél:
Mindig leszedem.
(De nem pontozom le, aki nem.)
Egyébként a pucolása a legkisebb gond, mert szűrőkanálban kb. tizessével lobogó forró vízbe mártom és egy mozdulattal, egyben lejön a héja.
És miért szedem le?
Mert én soha nem használok tartósítószert és ezzel kilövök egy lehetőséget, hogy romoljon.
Köszi a tippeket! Meg is főztem, végül nem hámozgattam, és így is nagyon szép állaga lett. Turmixolás után is kissé darabos, de kellően vitte a gép. Úgy csináltam, hogy a friss gyümölcsöt egy nagy edényben betettem a sütőbe, de nem főztem, csak annyi időre, hogy kicsit összeessen. A hideg sütőbe tettem be, amíg melegedett is benn volt, de így is kb 30 perc elég volt összesen. Utána dzsemfixel és cukorral kevertem össze és még citromlével ízesítettem. Felforraltam és kitöltöttem edényekbe. 14 kb gyümölcsből 25 üveggel lett +az első sütés után annyi leve, hogy nem mindet tettem bele, így egy üveg szörp is lett.
A héja csontját semmiképp nem tettem bele 😅
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!