Házi majonéz tippek? oliva olajjal probaltam, egy egesz tojas 2 sargaja, kis mustar so bors. Inkabb habos lett mint majonez allagu. kb 2 deci olajat tettem bele. Tanacsok?
"mondjuk minden második videóban ottvolt egy egész tojás is, a sárgáják mellett"
Hazudsz. Senki nem csinálja egész tojással a majonézt.
Szerintem is hazudsz, nem akarod beismerni, milyen óriásit tévedtél. A hibával sosincs baj, bárkivel előfordul, hogy benéz valamit. De amikor elkezdesz magyarázkodni, sőt, már-már támadni, hogy dehát minden második videóban egész tojásból csinálják, maxi gáz.
Én most a youtube-on végignéztem az első 10 majonéz készítő videót, sehol nincs fehérje.
Hát jó nagy marhaság.
A majonéz sárgájából készül. Pont.
Most rákerestem, több esetben írják, hogy az egész tojásos verzió könnyű, habos "majonézt" eredményez.
Számomra a majonéz nem habos. Az egy sűrű, tömény mártás.
Csak tojássáegája! A fehérje perszw hogy habosodik.
Egy sárgájához pici só, bors, és összesen 1.8-2dl olaj (apránként). Olivával is mukodik
#13: mindent elhiszel, amit a youtube-on találsz???
Tele van fake baromságokkal, légyszi, vedd elő a kritikai érzékedet és kellő szkepticizmust.
A majonéz per defintionem tojásSÁRGÁJÁBÓl készül.
Lehet próbálkozni kféle ócsításokkal, de olyan is lesz....
A fehérje nem kell ahhoz, hogy a szükséges emulzió létrejöjjön. Sőt, csak akadályozza.
16!
Csupán arra reagáltam, hogy a 11 és a 12 azt írta, hazudik a kérdező, nincs egész tojásos recept. De, van. Sok van.
Tanultam etelkeszitest, tudom hogyan készül alapesetben a majonéz, tudom hogy nem kell bele tojásfehérje. De azt is tudom, hogy a főzés alapja a kreatív gondolkodás, az ízlés pedig egyéni.
A tisztességes majonéz csak olaj és tojássárgája. Nálam 1 tojássárgájára 1 dl étolaj, nem több, mert minek.
Ha már más is van benne akkor az majonézmártás, mint az aioli meg a többi.
A bóti pedig egy istenverte ipari hulladék. Semmi köze a majonézhez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!