Házi majonéz tippek? oliva olajjal probaltam, egy egesz tojas 2 sargaja, kis mustar so bors. Inkabb habos lett mint majonez allagu. kb 2 deci olajat tettem bele. Tanacsok?
Életemben nem hallottam majonézbe egész tojást.
Abba csak sárgája kell!
Tessék, egy 4 perces recept:
A majonéz nem rántotta.
Egy tojásnak csak a sárgája elég több liter olajhoz.
8-as: az egész tojás új divat, sok értelme nincs, csak tojást lehet vele spórolni, cserébe az eredmény nem jó. A "minden második videó" meg azért van, mert egymást másolják, az egész eléggé átverés.
Ha meg egy "két összetevös" receptböl az egyiket kicseréled másra (tojás sárgája helyett egész tojás), a másikat szintén ( napraforgóolaj helyett olivaolaj), akkor nem csoda, ha nem lesz belöle semmi értelmes.
Azért meg nem érdemes egész tojást beletenni, hogy tojás sárgáját spórolj, egy tojássárgája simán felvesz 1 dl olajat, és elég nagy mennyiség lesz, két - vagy ha az egész tojásból is beleteszed csak a sargáját, akkor három - tojássárgája már 3-3,5 dl-t felvesz, amiböl ipari adag jön ki, 6-8 embernek is böven elég lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!