Nekem a házi, már csak azért is, mert a boltiból készült ételeken a szósz másnapra teljesen felhígul.
Eleinte a tejfölre gyanakodtam, kipróbáltam az összeset, még háztól is vettem "igazit" és az eredmény ugyanaz. Mióta magam készítem a majonézt, azóta nincs ilyen gondom.
A házinak az íze egyébként teljesen tőled függ, így olyanra csinálod, amilyenre neked tetszik.
Ez:
https://www.youtube.com/watch?v=rzj-iNCMiaA
És tényleg 4 perc, viszont arra figyelni kell, hogy ebben nincs tartósítószer.
A bolti meg nem tudom miből van, hogy a hűtés nélküli polcokon tárolják és így is eláll hónapokig.
A házi.
A bolti majonézbe belekeverik a tojásfehérjét is (és még ki tudja, mi mindent), míg az eredeti majonéz tojássárgából, mustárból, olajból és némi fűszerből (pl. só, bors) áll.
Közel sem egyforma az ízük.
Persze aki mindig a boltit ette és ahhoz szokott hozzá, más véleményen is lehet.
Erre az tud válaszolni, aki már csinált, vagy evett házit.
Ha csinált és mégis a boltit tartja finomabbnak, akkor felmerül a kérdés, hogy ő miért nem csinálta finomra?:)
Aki meg soha nem csinált, vagy evett házit, az minek alapján válaszol?
4. válaszoló vagyok, és sokszor csinálok itthon majonézt.
Először boltban vettem, de őszintén szólva nagyon nem ízlett.
Kipróbáltam az itthoni receptet, azóta sem én, sem a családom nem eszi a boltit.
De ízlések és pofonok, ezért az ilyen kérdésekre csak szubjektív választ lehet adni.
8: de mixeer nélkül, egy sima habverővel is két perc alatt készen van...
Én a jobb oldali spirálist szeretem, kis mennyiségből (1 tojás) is prímán meg lehet csinálni a majonézt.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!