Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Elkészült tésztaétel fagyaszth...

Elkészült tésztaétel fagyasztható?

Figyelt kérdés

Csináltam (teljes kiőrlésű) spagettit szósszal, de véletlenül brutálisan sok lett :D Tehát már be van keverve a szósz + tészta. Nem szeretném kidobni nagyrészét..

Az ilyesmi fagyasztható? Tésztát még sose próbáltam.

ma 11:59
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Ha nem tejszínes, tejfölös a szósz, akkor simán. Én pl. bolognait már fagyasztszottam, lasagnet rendszeresen sokat csinálok, hogy maradjon fagyasztani is, és kiengedés melegítés után, teljesen olyan, mint a friss.

Tejföllel habart főzelék viszont fagyasztás után nekem teljesen kettévált, és mint a túró lebegett benne a tejföl, azt kidobtam, emiatt tejfölös, tejszínes dolgokat nem fagyasztok.

ma 12:40
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Pár napig hűtőben is elvan,le lehet fagyasztani de a tészta állaga nem lesz tökéletes kiolvasztás után.
ma 12:45
 3/6 A kérdező kommentje:

Tegnap készült, eddig már 3x ettem belőle, és kb még további 3-4 napra lenne elég.... nem igénylek napi szinten új friss ebédet, de ez már nekem is sok lenne. :D

Az nem baj ha nem "tökéletes", csak legyen nagyjából ehető állagú.

Köszi a válaszokat!

ma 12:51
 4/6 anonim ***** válasza:
74%
Ne melegítve olvaszd ki, hanem a hütöbe téve várd meg, amíg felenged. Így kevésbé romlik az állaga.
ma 14:40
 5/6 anonim ***** válasza:
Aki lepontozott, elárulná, miért?
ma 15:39
 6/6 anonim ***** válasza:
100%
Igen. Ma potn a fwgyobol ettem kukoricas babos paradicsomos tesztat. Semmi baja nem volt
ma 16:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!