Milyen ételeket lehet olajban eltenni hosszabb időre?
Figyelt kérdés
Láttam olyan fehér sajtot, ami olajban van tartósítva: másféle ételeket is lehet így tartósítani úgy, hogy ne igényeljenek hűtést?
Vagy ezekben nem csak olaj van, hanem valamilyen tartósítószer is?
2022. máj. 11. 10:05
1/8 anonim válasza:
Az olajat nem tudom, de a zsírban lesütés-eltevés (előkelően: konfitálás) régi módszer. Végül is a lényeg a levegőtől való elzárás, talán olajjal is működhet. Bocs, nem voltam nagy segítség :-)
3/8 anonim válasza:
Fokhagymát, aszalt paradicsomot láttam már elrakva olívaolajban
4/8 anonim válasza:
Pácolni szoktak krémfehér vagy feta sajtot különböző zöldfűszerekkel.Tartósító nincs benne de az olaj elzárja az oxigéntől így tovább eláll.
Mivel sajt 8-10 fokon nem árt tárolni.
5/8 anonim válasza:
Nekem Vecsési savanyú paprikám van krémfehérrel töltve és az van olajban eltéve így gyárilag. Én mondjuk hűtőben tárolom. De igen, fokhagymát is régóta szeretnék már ilyen formán eltenni, mert annak utána az olaja is jó kis "fokhagymaolaj" lenne!:) Neten biztosan találsz sok hasonló ötletet ha rákeresel!:)
6/8 anonim válasza:
Nagymamám pritamin paprikát rakott el anno...
7/8 anonim válasza:
sokmindent el lehet tenni olajban, de vigyazni kell a hofokkal. olajban szobahon vagy melegebben vidaman szaporodik a botulizmus
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!