Mi a különbség, ha héjában főtt krumplit , vagy héj nélküli krumplit használunk fel egy süteményhez? Melyik milyen ízt ad?
Azt nem tudom, hogy süteményben milyen, de egyszer kipróbáltam héjastul a burgonyát megfőzni és onnantól kezdve csak úgy készítem. A különbség érezhető volt akkor. Aromásabb, karakteresebb, "krumplisabb".
Mivel az ízeket nem tudom átadni a szavak mögött, ezért csak azt tudom tanácsolni, hogy próbáld ki. Ha kis mennyiségben, akkor kis mennyiségben. (Mondjuk a tervezett sütemény mennyiségének a 10%-át külön, héjas burgonyával készítsd).
A héjában fött krumpliban minden íz "benne marad", a megpucoltból sok a fözövízbe kerül. Emellett a héjas sokkal sürübb, mert nem kerül bele plusz víz sem.
Ha a receptben héjában fött krumpli van, úgy készítsd, mert másként nem lesz olyan jó az íze.
De szükség esetén a megpucolt krumpliról leöntve a vizet és még legalább 10 percig a meleg fözölapon tartva sok nedvesség elpárolog belöle, kevésbé vizesíti el a tésztát, de azért nem lesz olyan, mint az eredeti
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!