Van különbség a főzött és a mikrózott kakaó között?
Egyrészt bármelyik kaja, ital finomabb, amit direkt nekünk készít valaki más, pláne ha édesanyánk csinálja. Ez egy ilyen pszichológiai dolog.
Ettől eltekintve, anyukád valószínűleg nem úgy csinálta a kakaót, hogy felmelegítette a tejet a tűzhelyen, aztán beleszórta a port. Hanem inkább együtt "főzte" a tejet a porral, még ha kis ideig is. Ezt tényleg eredményezhet objektív ízeltérést is. Az se mindegy, hogy milyen edényben csinálod, a mikróban valószínűleg porcelán (esetleg műanyag) pohárban, míg a tűthelyen valami fém edénykében.
Életemben egyszer ittam mikróban melegített vízzel készült teát. Soha többet...
Azért tisztázzuk, anyukád nem rendes kakaóporból főzte a kakaót? Mert azt írod, hogy az finomabb, mint amikor a mikrózott tejbe beleszórtad a port. Amit te szórtál a tejbe, az az instant, édesített kakaó volt?
Elvileg régen azt hívták főzött kakaónak, amikor egy kevés tejjel és cukorral elkevert keserű kakaóport beleöntöttek a tejbe és azt felfőzték.
Mostanság meg melegített tejbe keverik az instant, cukrozott kakaót.
Mert akár ez is lehet az oka, hogy amit anyukád készített, az finomabb.
De ahogy említettem, nekem a mikróban melegített vízzel készült tea sem ízlett.
3-as:
Majd ha írok ki egy kérdést arról, hogy melegített avagy forralt vízzel jobb-e a tea, akkor kell ezt válaszolni.
Most az feladat, hogy a kérdező kérdésére adjál választ.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!