Mi a praktikája annak, hogy az étel úgy süljön egyenletesen a sütőben, hogy ne kelljen forgatni?
Pl. ha egy egyszerű példában a tepsiben van egy hússzelet, beteszed a sütőbe, akkor egy idő után meg kell fordítani, mert a tepsivel érintkező része jobban sül.
Van olyan módszer, amivel a forgatást meg lehet úszni, vagy ez alapvető adottság, hogy az ételt rá kell tenni valamire a sütőben mindenképpen, ezért az a rész óhatatlanul gyorsabban fog sülni, az nem megúszható?
Illetve a sütőrács jutott még az eszembe, hogy ha arra sütőpapírt tesz az ember, és rátesz olyan ételt, ami nem esik szét a rács rései miatt, van valami szilárdága, akkor ott talán kevésbé jelentkezik ez, hogy az egyik oldalon jobban ég.
Próbáltatok már sütőrácson csinálni ételeket így, hogy ne kelljen forgatni?
Szeletben ritkán sütöm a húst sütőben, mert serpenyőben sokkal gyorsabb, és forgatni is egyszerűbb.
De pl. egy sajtos-tejfölös húsnál nem probléma hogy alulról jobban sül...
Légkeverés nem megoldás.
Sütőzacskóra plusz egy szavazat.
Egyébként sosem vettem észre hogy érezhető lenne a különbség hús alja meg teteje között, pedig nem kezdő vagyok
Nekem sem probléma az alja-teteje közti különbség.
Ha a kérdezőnek éget a sütő alulról, akkor be kell tenni két tetőcserepet, vagy más kvázi hőtompítót.
Lényeges szempont a sütő.
Különböző hatásfokon dolgoznak, sőt egy jó sütő is elhasználódik idővel.
Ami az egyik sütő esetében működik, bem biztos, hogy a másiknál is jó -ebből is adódik hogy az egyikben szép egyenletesen sül az átel, a másik alulról éget, amit valamivel tompítani kell, de az igazi megoldás sajna a sütő lecserélése.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!