Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » A tejszínhab-szifonból alig...

A tejszínhab-szifonból alig jön ki valamennyi hab. Ez normális?

Figyelt kérdés
Vettem egy klasszikus retro tejszínhab-szifont, gondoltam, csinálok vele tejszínhabot. A nyakgumiját kicseréltem az új fajta kékre, ahogy kell a mai nem cserélhető patronokhoz, szóval azzal tuti nincs gond. A tartályba tettem egy 2 decis habtejszínt (lehűtve), aztán becsavartam a patront. Kb. 2 pohár kakaóra elegendő hab jön ki belőle, aztán csak a gáz. (Fejjel lefelé tartva, összerázva.) Szerintem nem normális, ez így nagyon nem gazdaságos, egy készen kapható hab-spray kb. 10-15 pohárra elegendő. Valamit én csináltam rosszul?

2022. ápr. 15. 18:12
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Valószínűleg valami gáz van. Már úgy értem, hogy nem a nyomást biztosító gáz, hanem problémát okozó jelenség. :D

Miután összeráztad, és lefordítottad a fejét, rázd 1-2 alkalommal lefelé, hogy a fejébe menjen a hab. Ha úgy se jön ki, akkor passz. Régen használtam ilyeneket, de emlékszem valami hasonló problémákra.

Hát minden esetre ha nem sikerül kioperálni belőle a habot, akkor annyit tudsz tenni, hogy ezt az adagot már "beáldozod" lerázod az aljába a habot, és fejjel felfelé tartva kinyomod belőle az összes gázt.

Utána, ha már nincs nyomás alatt a palack, akkor letekered a fejét, és megnézed, mi újság van bent. Mennyi hab maradt benne.

Vagy előtte adsz neki még egy esélyt, és bele pattintasz még egy patront.

2022. ápr. 15. 18:22
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Meg egy patront nyomj bele..
2022. ápr. 15. 18:36
 3/5 A kérdező kommentje:
Az a fura, hogy miután kijött a gáz, lecsavartam a tetejét, és még elég sok hab maradt benne. Hiába ráztam a tetejébe, akkor sem nyomódott ki. Nehéz elhinni, hogy ennek ez a rendeltetésszerű működése, mert így senki nem használná. Ezzel most kb. 3x többe kerül a tejszínhab az ételek, italok tetején, mint maga az étel.
2022. ápr. 15. 18:49
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Normális esetben egy olyan fél centis habréteg marad az oldalfalon, de hosszú nyelű kanállal ki lehet bányászni. Én kb. 10 éve még haszntam a mienket, semmi gondom nem volt. Futnék vele még egy kört a helyedben, hátha másodszorra sikerül. Olyan volt, hogy megszorult, és álltában kiment a nyomás nagyja belőle. Vagy nem volt elég hideg a tejszín (utólag hűtőbe rakva megoldódott). Mi mindig fejjel lefelé állásban tekertük be a patront, nem tudom, számít-e.
2022. ápr. 15. 19:37
 5/5 anonim ***** válasza:
89%
Mekkora a habszifon ? Félliteres vagy csak 2,5 dl nekem egy kicsi van abol sajna max 2-3 pohárnyi habtejszin jön ki de mi csak ünnepi alkalmakkor használjuk.
2022. ápr. 15. 19:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!