Lefagyasztott tejszín kiengedés (kiolvadás) után felverhető?
Nem.
Teljesen szétesnek a tejszínben lévő fehérjék fagyasztás hatására.
De, minden további nélkül fel lehet verni! SOk éves tapasztalat!
Nemrég kérdezet valaki ugyanezt, akkor is jöttek a "mindent jobban tudók" és közölték, hogy nem. Én megírtam, hogy lehet. A kérdezö kipróbálta és vissza is írt, hogy tökéletes volt a tejszín kiolvasztás után.
Ha megtalálom, belinkelem neked! (Meg hátha az elözöek is egysezr veszik a fáradtságot és elgondolkodnak, hogy elöször ki kellene próbálni, utána válaszolni, nem pedig hülyeségeket írni!)
A tejszínt alaphelyzetben is sokkal könnyebb felverni, ha előtte fagyasztóba teszem és enyhén már jégkristályos.
Mindig így csinálom és sima kézi habverővel nehézségek nélkül kemény habbá verem. Volt már, hogy kicsit tovább maradt a jégbe, így várni kellett, hogy visszaolvadjon, de gond nélkül felvertem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!