Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Hány évesen tanultál meg...

Hány évesen tanultál meg főzni és ki tanított meg? Nő/férfi vagy?

Figyelt kérdés
2022. márc. 15. 16:05
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
86%

Én szakács iskolában tanultam meg a főzés alapjait még alig 20 évesen, viszont a konyhán hamar elbuktam mert nem voltam elég gyors és ügyes, ezért sajnos korán feladtam a pályát. Viszont onnantól kezdtem megismerkedni a gasztronómia világával és a főzés élvezetével. Folyamatosan képeztem és képzem magam a mai napig és igyekszek olyan trükköket vagy cseles fogásokat elsajátítani autodidakta módon, amit esetleg a konyhán tudtam volna megtenni (hála az internetnek, ahol infókból és videókból nincs hiány soha). Így vált nálam a főzés egyfajta "hobbivá", "kikapcsolódássá", esetleg "szenvedéllyé" amit ha azért kéne csinálnom hogy megéljek belőle, akkor utálnék, így viszont imádok főzni. Ez az életem egyik legnagyobb öröme, hiszen mindig találni benne valami újat, ráadásul az a legszebb, amikor az ember az egyéni ötleteit is beleviszi a főzésbe, ezáltal valami teljesen újat alkot amivel le tudja nyűgözni a vendégeit. (Ugyanis elsősorban másoknak szeretek főzni és nem magamnak, mert szeretek másoknak örömet okozni, viszont számomra az a legnagyobb öröm, ha látom hogy ízlik másoknak is az étel. Ez motivál mindig. Az én jelszavam ezért ez: vagy szívvel-lélekkel, vagy sehogy.)

31/F

2022. márc. 15. 18:27
 12/25 anonim ***** válasza:
79%
Nagymamámnál szokás volt együtt csinálni ebédet. 6-7 évesen direkt jó buli volt tésztát gyúrni. Otthon kb. 15 évesen már tudtam alapételek csinálni (pl. spagetti, pörkölt, rántott hús). Különlegesebb ételeket kb. 10 éve kezdtem el tanulni YouTube-ról. 40/N
2022. márc. 15. 18:37
 13/25 anonim ***** válasza:
73%

Főleg a két nagymamám tanított, tőlük lestem el a tudásom 95%-t. A maradék főleg önképzés, blogok, internet.

23/F

2022. márc. 15. 19:04
 14/25 anonim ***** válasza:
66%

Tulajdonképpen ahogy a 12-es hozzászóló írja, hogy 6-7 éves korban.

Csak én anyámtól tanultam, mert folyamatosan segítettem a konyhában a koromnak megfelelő dolgokban és közben "ellestem".

Nő vagyok.

2022. márc. 15. 20:15
 15/25 anonim ***** válasza:
66%

17 évesen kezdtem el főzni, magamtól.

28/N

2022. márc. 15. 20:31
 16/25 anonim ***** válasza:
100%
Talán 12-13 körül, az első egyéni próbálkozásom borsófőzelék volt, ami olyan sűrű lett, hogy úgy bugyogott a teteje, mint a kitörni készülő láva.:) De az íze jó volt. Előtte inkább sütik készítésében vettem részt, nagymamám mellett.
2022. márc. 15. 21:01
 17/25 anonim ***** válasza:
100%

Az úgynevezett magyar konyha alapjait otthon tanultam meg tizenévesen, a kifinomultabb technikákat felnőttként internetről (pl. Serious Eats a Kenjis időkből) és a Főzés tudománya című monstrumból (Molnár B Tamás féle kézikönyv, nem az azonos című ismeretterjesztő).

31/F imádok főzni

2022. márc. 15. 22:12
 18/25 anonim ***** válasza:
100%

Kb. tíz évesen kezdtem és máig tart, jelenleg a kovászos kenyér sütés a fő csapás... 😉

47F.

2022. márc. 16. 08:50
 19/25 anonim ***** válasza:
100%

21-22 évesen, magamtól, illetve Horváth Ilona szakácskönyv + street kitchen + Szoky konyhája.

Előtte kicsit sem érdekelt a dolog, most meg a sütés-főzés a hobbim.

27n

2022. márc. 16. 09:24
 20/25 anonim ***** válasza:
70%

Konkrétan sosem tanultam. Szüleim vendéglátásban dolgoztak, gyerekként folyton ott nyüzsögtem a munkahelyükön, a konyhán. Bár segíteni nem segítettem, de magamba szívtam így is mit hogy kell elkészíteni. Mikor huszonévesen elkerültem otthonról, akkor kezdtem főzni, de minden alapkaját tudtam hogy kell elkészíteni. Pörköltek, sültek, főzelékek, levesek...

46N

2022. márc. 16. 09:27
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!