A sertésből mely részét szoktátok csinálni rántott húsnak? Persze úgy tudom többnyire karajból és tarjából is szokták, de hallottam már hogy valaki lapockából vagy comb-ból is szok
Figyelt kérdés
2022. febr. 20. 20:41
A kérdező szavazást indított:
karaj
tarja
lapocka
comb
39 szavazat
1/13 anonim válasza:
Szerintem a karaj jó rántani, a tarja sütni, a többi pedig pörköltnek való
3/13 A kérdező kommentje:
bocs igen szokik
2022. febr. 20. 20:58
5/13 anonim válasza:
Jajjj.... szokott
Ezt nem használjuk jelen időben!
Amúgy nem lesz finom combból, ill rágós lesz. Nem veletlenül szokták karajból csinálni.
Becsben az igazi becsiszeletet borjúfelsalból csinalják, de ilyet itthon nehéz beszerezni.
6/13 anonim válasza:
A rántotthús nem egy jelenkori étel, tehát szerintem is helyes.
8/13 anonim válasza:
A rántott hús karajból készül, de olyant már szinte sehol nem kapsz, mont amilyen eredetileg volt. Ezért sokan inkább tarjából készítik.
Így én is. Tudom, combból, lapockából is elkészíthető, de nem az igazi.
9/13 anonim válasza:
8. A mostani karaj sem rosszabb minőségű, mint az iparilag tenyésztett sertés többi része. Tehát ennyi erővel már a combjából, lapockájából készült pörkölt sem ugyan belőle mint régen.
10/13 anonim válasza:
Sertés combból is lehet jót csinálni,felsált kell venni hozzá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!