Párolt rizst mivel szoktátok fogyasztani, ha például
már elfogyott a hozzá készült rántotthús?
Figyelt kérdés
Kicsit sok rizsát sikerült főzni, elfogyott a hozzá készült rántott hús, a rizs nagy része pedig még megvan. Mivel lehetne ízesíteni vagy elfogyasztani? Sajnos rántotthúsnak való már nincs, tehát valami alternatívában lehetne csak gondolkodni. Valami ötletes szósz, szaft, öntet, fűszer, vagy egyéb nemtommi. A rizs fűszerezve van, bors, fokhagymapor, szárított petrezselyem és só került bele, tehát mondjuk tejberizsnek már nem alkalmas.
Én megmaradt rizsből általában ázsiai pirított tojásos rizst csinálok, wokban zöldségekkel (ami van itthon, répa, brokkoli, stb), ha van előző napról sült hús, azt is beleteszem, szójaszósz, halszósz, szezámolaj, chili. A kedvenc hűtőtakarító maradékfelhasználó kajám. Példa receptre
Főzz egy jó paradicsomlevest, aztán tedd bele levesbetétnek.
2021. máj. 13. 23:13
3/23 anonim válasza:
Kb bármit
Tejszínes hús
Édes savanyú szósz
Rántott tök, párizsi, hagyma...
Sonkás gombás tepsiben sült hússzelet
Ananászos csirke
Lecsó
Sült zöldségek
Csirkemáj paprikával, paradicsommal összesütve
2021. máj. 13. 23:25
4/23 anonim válasza:
És RIZS, nem rizsa
2021. máj. 13. 23:25
5/23 A kérdező kommentje:
akkor mi a rizsa?
2021. máj. 13. 23:38
6/23 anonim válasza:
“ A rizsa az ami hülyeségeket ide kiírkálsz”
Rizsa a rizs felvidékiesen. Tudod, volt amikor magyarország valamivel nagyobb volt, és volt több és eltérőbb dialektus. Bár ezt fotelból nehéz lehet elképzelni.
2021. máj. 13. 23:44
7/23 anonim válasza:
7
Huu nem tudtam hogy itt ilyen bölcs emberek is vannak 😀
Persze ők nem a fotelból...
Ez olyan mint a nák/nék
Sokan nákolnak, ami nem helyes, mégis ezren mondják.
A rizsátol a hátamon feláll a szőr
2021. máj. 13. 23:48
8/23 anonim válasza:
Rizskoch .
2021. máj. 13. 23:58
9/23 anonim válasza:
Hasonlóan, mint az #1-es: Olajat forrósítok egy nagyobb serpenyőben, a felvert tojásokat beleöntöm, gyorsan kevergetem, ráborítom a forró (mikrózott) rizst, külön megpirítom/párolom az egyéb hozzávalókat (répa, cukkini, borsó, hagyma, paprika, felvágott, sült hús), összekeverem, ízlés szerint ízesítem oregánós, kurkumás vagy szójaszószos irányba.
2021. máj. 14. 00:12
10/23 anonim válasza:
Én ilyenkor konzerves aprított tonhalat szoktam rárakni meg egy kis majonézt. Imádjuk itthon ezt a kaját.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!