Kedves háziasszonyok! Mekkora vágódeszka-méret ideális számotokra?
hossz x szélesség x vastagság
ha lehet centiméterben
#9-es
Az üveg biztos, hogy a leghigiénikusabb anyag ilyen célra, ez egyértelmű. De nem öli meg nagyon hamar a kések élét? Az egyik legkeményebb, legridegebb anyag. Gyakorlatilag két vágás és már el is halik, elferdül, csorbul az él tapasztalataim szerint.
11!
Eddig még nem tapasztaltam. A kés, amit hús válaszhoz használok olyan 8 éves darab. Tökéletesen vág, nem volt még újra elezve amióta kaptam.
Köszi az infót 12-es, teszik az ötlet nagyon a higiénia miatt, úgyhogy kipróbálom!
Üdv: 11-es :)
Az üveg elviszi a kés élét, a műanyag pedig nem higiénikus. Nem elég kemény, egy idő után tele lesz vágással. Gusztustalan. Legjobb a fa vágódeszka.
Főzéshez, daraboláshoz egy közepeset használok, méretet nem tudom. Van egy kicsi, ha arra van szükség, pl kolbász szeleteléshez. És van egy nagy, akkora, mint a tepsi, amiben a piskótát sütöm, erre tudom kiborítani, ha megsült.
16
A műanyag nem higiénikus? :D
Inkább a fára mondanám ezt. Abban sokkal hamarabb megtelepednek a baktérium tenyészetek, szószerint beleivódik minden a fába.
Nekem két darab, 40*25 cm-es FA vágódeszkám van, egyik a húsokhoz, zöldségekhez, másik a gyümölcshöz, vaníliarúdhoz, sütihez.
És kizárólag fa anyag az igazi, ezt lehet a legjobban elmosni, tisztán tartani. A műanyag a legrosszabb. A kétkedőknek ajánlom a tesztet, ugyanis megmérték a tisztaságát és összehasonlították a fa-műanyag-üveg-szilikon vágódeszkáknak. Döbbenetes volt a különbség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!