Miért tesznek citromot az egészben sült disznó szájába?
Gondolom azért mert az igazi piros ropogós malacsült elkészítéséhez bekenik citromlével a malac bőrét.
Van olyan hely ahol a belsejét is megkenegetig friss citrom levével.
A citrom egyben az egészség szimbóluma is, ezért köze lehet a szilveszteri hagyományokhoz.
Nem utolsósorban dekoráció, mely tudtunkra adja hogy az elkészítésnél szerepe volt a citromnak.
Nem disznó, hanem kismalac. A bőrét sörrel locsolgatják, a szájában a citrom csak díszítőelem.
Soha nem bírtam enni belőle. Pedig eszem húst. Munkahelyen volt ökörsütés, abból sem. De ízlések és pofonok.
Benny Hill:
Szerencsétlen malac. Meg sem engedték neki, hogy megegye.
Egy étteremben a vendégek sült malacot rendeltek, és mikor végeztek a vacsorával egy tanuló pincér fiú ment oda leszedni az asztalt. Kedvesen megkérdezte, hogy ízlett-e az étel?
Nagyon finom volt, jött a válasz, de ha megengedne egy apró észrevételt.
Ha legközelebb sült malacot tálal fel tegyen a szájába egy citromkarikát, és kössön a farkára egy aranyos kis masnit.
A fiú elpirult majd halkan megkérdezte:
-tessék mondani, nem néznék ki így nagyon hülyén?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!