Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Mi a különbség a főzőcsoki, a...

Mi a különbség a főzőcsoki, a tortabevonó és a sima étcsokoládé között?

Figyelt kérdés
Felhasználás, pl sütemény bevonása esetén van-e eltérés közöttük?
2021. dec. 9. 20:54
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:
Ugyanígy margarint sem vagyok hajlandó venni, vagy bármibe is belekeverni.
2021. dec. 10. 11:27
 12/20 anonim ***** válasza:
100%

11: én sem! :)

Csakis vajat eszünk, és azt használom süteményekbe is.

Ha szendvicsre, egyébre könnyen kenhető cucc kell, akkor krémsajt, vagy más normális alapanyag.

2021. dec. 10. 11:29
 13/20 A kérdező kommentje:

Jól sejtettem, nem kell a főzőcsokihoz hozzátenni semmit. Gőz fölött beolvasztottam, majd azon melegében ráöntöttem a behűtött süteményre. Kicsit megrázogattam és szépen kiterült egyenletesen.

Ha rendes, 200g-os étcsokoládéból késztettem volna akkor is ugyanígy ugyanennyi lenne a térfogata, vagy annak feleannyi, és azért írta a leírás, hogy adjak a 200g étcsokihoz 200g vajat?

A főzőcsoki csomagolása IS átverős, mert nem tömör, hanem igen erősen hepehupás amitől jóval nagyobb lesz a kiterjedése mind oldalirányban mind felfelé (az csak marketingmese, hogy így könnyebb törni, mert akkor is nagy darabokból áll, hisz nem a feldolgozás a lényeg nekik, hanem a márkafelirat helye - harapófogóval szoktam egyformára szabdalni, késsel nem szeretek ilyesmin barbárkodni)

2021. dec. 10. 13:27
 14/20 anonim ***** válasza:
100%
200 g csokihoz ugyanannyi vaj??? Nem olvastad félre...?? Nem csak 20 g?
2021. dec. 10. 13:42
 15/20 A kérdező kommentje:

Nem olvastam félre, tényleg annyit írtak, azért volt gyanús, hogy ez így ebben a formában marhaság. A krém is duplaannyi lett mint amennyi arányosan férne bele, de az még elmegy, majd villával eszik.

Ha a csokoládé sűrűsége jóval nagyobb lenne mint a főzőcsoki-tortabevonóé, ami kb egy előre bekevert vaj-csoki, akkor érteném az étcsokihoz adott vajat. De akkor is értelmetlenség az 1:1 arány, vagy fel kellene verni azt a vajat és úgy összecsokizni, de akkor meg borul az egész koncepció és egy szerencsétlenül-ízléstelenül kinéző trutymák lesz, mint amit odahánytak.

Kapott őrölt mandulát kézzel rámorzsolva. Odáig lesznek megint érte. (pedig a mandula mindösszesen csak azért lett rászórva, hogy ne ragadjon bele a csomagolópapír. Kókuszreszeléket, porcukrot szintén nem vagyok hajlandó rátolni, mivel a kókusz nem illik rá, a cukorból meg ígyis van már sok benne.)

2021. dec. 10. 13:54
 16/20 anonim ***** válasza:
100%

15: ennyi vaj még krémnek is überdurva lenne... :)

Nézd meg a legalapabb csokimáz receptet, amit cukor, víz, kakaó és vajból kell készíteni... És ugye abban nincs kakaóvaj, ami a bevonócsokikban már eleve benne van...

2021. dec. 10. 13:58
 17/20 A kérdező kommentje:

Az lesz. Ki kell kísérletezni mi a jó, mennyi az annyi és értelmezni kell mindig a leírásokat. Közben kész lett. kicsit lehűtöttem, majd késsel bevagdostam a ráöntött csokit, de nem vágtam át az egészet. Ha későbbre hagyom akkor nehezebb felszeletelni úgy, hogy ne reccsenjen szanaszét. A vajas keverencs viszont biztosan puhább lett volna. Az alatta levő emeletek könnyen vághatóak.

A kimaradt vajból majd vajkrémet készítek. Vicc, hogy a vajkrém az már a kenyérre kenhető vaj helyett használatos értelmű és elsőszámú lett.

2021. dec. 10. 14:18
 18/20 A kérdező kommentje:

A meleg késsel vágtam, de az sem mindenható. Nem tudom a hivtásosok hogyan csinálják az ilyen felszeleteléseket, hogy olyan éles, egyenes, hibátlanul steril, én biztosan valami melegítődrótos-vágószállal vágnám szét a helyükben.

A legjobbak ebben kétségtelenül az ázsiai utcai rizsescsokidealerek.

2021. dec. 10. 14:20
 19/20 anonim ***** válasza:
55%
"Felhasználás, pl sütemény bevonása esetén van-e eltérés közöttük?" Igen, pl. ízben is!
2021. dec. 10. 22:44
 20/20 A kérdező kommentje:
Vicc, de az íze kb. lényegtelen, mert bármiből bármilyen "ízt" lehet csinálni. Lásd "fagylalt". Átverés, mindenki nagyon szépen megkajálja.
2021. dec. 10. 23:39
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!