Mi a különbség a főzőcsoki, a tortabevonó és a sima étcsokoládé között?





11: én sem! :)
Csakis vajat eszünk, és azt használom süteményekbe is.
Ha szendvicsre, egyébre könnyen kenhető cucc kell, akkor krémsajt, vagy más normális alapanyag.
Jól sejtettem, nem kell a főzőcsokihoz hozzátenni semmit. Gőz fölött beolvasztottam, majd azon melegében ráöntöttem a behűtött süteményre. Kicsit megrázogattam és szépen kiterült egyenletesen.
Ha rendes, 200g-os étcsokoládéból késztettem volna akkor is ugyanígy ugyanennyi lenne a térfogata, vagy annak feleannyi, és azért írta a leírás, hogy adjak a 200g étcsokihoz 200g vajat?
A főzőcsoki csomagolása IS átverős, mert nem tömör, hanem igen erősen hepehupás amitől jóval nagyobb lesz a kiterjedése mind oldalirányban mind felfelé (az csak marketingmese, hogy így könnyebb törni, mert akkor is nagy darabokból áll, hisz nem a feldolgozás a lényeg nekik, hanem a márkafelirat helye - harapófogóval szoktam egyformára szabdalni, késsel nem szeretek ilyesmin barbárkodni)





Nem olvastam félre, tényleg annyit írtak, azért volt gyanús, hogy ez így ebben a formában marhaság. A krém is duplaannyi lett mint amennyi arányosan férne bele, de az még elmegy, majd villával eszik.
Ha a csokoládé sűrűsége jóval nagyobb lenne mint a főzőcsoki-tortabevonóé, ami kb egy előre bekevert vaj-csoki, akkor érteném az étcsokihoz adott vajat. De akkor is értelmetlenség az 1:1 arány, vagy fel kellene verni azt a vajat és úgy összecsokizni, de akkor meg borul az egész koncepció és egy szerencsétlenül-ízléstelenül kinéző trutymák lesz, mint amit odahánytak.
Kapott őrölt mandulát kézzel rámorzsolva. Odáig lesznek megint érte. (pedig a mandula mindösszesen csak azért lett rászórva, hogy ne ragadjon bele a csomagolópapír. Kókuszreszeléket, porcukrot szintén nem vagyok hajlandó rátolni, mivel a kókusz nem illik rá, a cukorból meg ígyis van már sok benne.)





15: ennyi vaj még krémnek is überdurva lenne... :)
Nézd meg a legalapabb csokimáz receptet, amit cukor, víz, kakaó és vajból kell készíteni... És ugye abban nincs kakaóvaj, ami a bevonócsokikban már eleve benne van...
Az lesz. Ki kell kísérletezni mi a jó, mennyi az annyi és értelmezni kell mindig a leírásokat. Közben kész lett. kicsit lehűtöttem, majd késsel bevagdostam a ráöntött csokit, de nem vágtam át az egészet. Ha későbbre hagyom akkor nehezebb felszeletelni úgy, hogy ne reccsenjen szanaszét. A vajas keverencs viszont biztosan puhább lett volna. Az alatta levő emeletek könnyen vághatóak.
A kimaradt vajból majd vajkrémet készítek. Vicc, hogy a vajkrém az már a kenyérre kenhető vaj helyett használatos értelmű és elsőszámú lett.
A meleg késsel vágtam, de az sem mindenható. Nem tudom a hivtásosok hogyan csinálják az ilyen felszeleteléseket, hogy olyan éles, egyenes, hibátlanul steril, én biztosan valami melegítődrótos-vágószállal vágnám szét a helyükben.
A legjobbak ebben kétségtelenül az ázsiai utcai rizsescsokidealerek.





További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!