Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Hogyan kell úgy kifőzni a...

Hogyan kell úgy kifőzni a spagettit, hogy ne tapadjon össze?

Figyelt kérdés

2021. nov. 30. 13:00
 1/9 anonim ***** válasza:
37%
Kis olvasztott zsiradékkal átkeverem a leszűrt tésztát.
2021. nov. 30. 13:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
52%
vagy öblítsd le hideg vízzel
2021. nov. 30. 13:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:
84%
Az előzőekhez hozzátenném, hogy főzés közben is meg kell kevergetni párszor.
2021. nov. 30. 13:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim ***** válasza:
74%
Ha beolajozod , lecsúszik róla a szósz...
2021. nov. 30. 14:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:
10%
A főzővízbe rakok olajat, főzés közben kevergetem, és a kifőtt tésztát hideg vízben mosom le, egészen addig amíg mászkosnak tartom.
2021. nov. 30. 15:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:
50%
Es az olaj lemegy a víz aljára?
2021. nov. 30. 18:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim ***** válasza:
35%
Nem lepontozni kell. Google. Hany olasz olajozza.
2021. nov. 30. 18:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim ***** válasza:
85%

Felteszed forrni a vizet. Mikor már bugyogni kezd, alaposan megsózod, és beleteszed a spagettit. Ha nem lepi el teljesen a víz, akkor eleinte óvatosan tedd a kezed a tésztára, hogy lefelé nyomódjon. Úgy egy perc után alaposan keverd át az egészet, majd percenként ismételd ezt még kétszer. Mikor már épp, hogy csak nem kemény a tészta belseje, akkor gyorsan szedd ki a tésztát. Tilos olajozni, mert az gátolja a szósz felszívódását, és így a tészta köretté válik, és hideg vizet sem szabad rá engedni, mert ezzel lemosod róla a kifőtt keményítőt, ami a szószt hivatott sűríteni.


A titok, hogy frissen tálald a tésztát, és ha marad későbbre, akkor porciózva rakd el. A rákerülő szósz fogja majd feloldani a tésztacsomót.

2021. nov. 30. 22:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 anonim ***** válasza:
79%
Utolsó mondja jól, néha meg kell keverni és ennyi. A főzővízbe teljesen felesleges olajat tenni, mert úgyis csak felúszik a víz tetejére. Hideg vízzel átmosni a friss, fottó tésztát meg egyenesen eretnekség. Azonnal tálalni kell amikor készen van, és akkor hűlés közben sem tapad össze, meg persze az sem mindegy, milyen minőségű a tészta
2021. dec. 1. 15:08
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!