A 2000 évek kezdetétől az általános iskola menzás spagettije, hogy készült pontosan? :D
Melyik spagetti?
Milánói, sajtos....?
2-es vagyok
Egyébként mindegy is, mert a szomszédom iskolai menzán dolgozott és ő mondta, hogy ezeket nem ott főzögették, hanem kész port kellett összekeverni vízzel, abból lett a "szósz", amibe a simán megfőzött spagetti vagy makaróni került.
Gyakorlatilag kicsiben olyan, mintha megveszel valamilyen zacskós port.
Igen igen, nagyon finom volt!
Igen.A spagetti az spagetti. De igen az, milánói, bolognai. Kinek mi.
Kovetem
Gyerekem ezert nyuz egy ideje
Pontosat én sem tudok mondani, de az biztos, hogy a szósz porból és vízből állt (ezért sem volt igazán szószos, csak ízes, és tésztát színező), a hús feltehetően olcsóbb (voltak benne néha porc darabok is), olajon pirított volt, a sajt meg... Valamilyen ízesebb típus, tippre trappista, maximum eidami.
Készítési mód ezek alapján: Hús olajon megpirít, por és víz rá, kicsit összefőz, majd mehet a közben kifőzött tésztára, és jöhet a keverés. Tálalás előtt meg megy rá a reszelt sajt.
Dolgoztsm iskolai konyhán egy ideig nálunk így készült
Az alapja dinsztelt hagyma,nem valódi darált hus hanem huskonzerv loncshus ki hogy nevezi ezt megpiritanu a hagymán és zacskós bolognai por.
Ebből állt nálunk 😀
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!