Spagetti főzése a szószban?
Figyelt kérdés
Láttam egy műsorban, hogy a szakács víz helyett a mártásos serpenyőben főzte meg a tésztát, mondván, a távozó keményítő jó sűrítőanyag. Valaki készítette már így? Milyen lett az elkészült étel?2020. dec. 9. 13:30
1/9 anonim válasza:
Én csináltam már ilyet, egész finom lett. De arra nagyon kell figyelni, hogy pont jól eltaláld a szósz mennyiségét, és "vizességét", és mellette kell lenni, mert ha kicsit kevesebb a nedvesség, akkor leég.
One-pot-spaghetti néven találsz recepteket.
Itt van pl. egy Martha Stewart recept: https://www.youtube.com/watch?v=09smBNps4EM
2/9 anonim válasza:
Frissen gyurt tesztabol siman jo lesz … száraztésztából(?)
3/9 anonim válasza:
2: jó lesz száraztésztából is! 1-es voltam.
5/9 anonim válasza:
Rengeteg ilyen recept van, és nincs semmi gond vele, a legtöbb esetben jobb, mint a külön fözött tészta+mártás.
De pl a magyar tarhonya is ugyanilyen módon készül és jó, szóval em annyira szokatlan dolog.
6/9 Mansour válasza:
Mondjuk az olaszok sírógörcsöt kapnának tőle, de a belinkelt receptek alapján nem lehet rossz. Én rizzsel vagy bulgurral szoktam ugyanezt csinálni, akkor talán tésztával is működhet. A legkritikusabb része a dolognak a vízmennyiség beállítása.
7/9 A kérdező kommentje:
Megpróbálom majd. Én úgyis órákig szoktam főzni pl. a bolognai ragut, hogy sűrű legyen, ki fogom kísérletezni, melyik ponton érdemes beletenni a tésztát.
2020. dec. 10. 13:31
8/9 anonim válasza:
A tésztának kb 10-15 perc fözés kell, és a szárazon mért tészta mennyiségéhez viszonyított 1,5-2-szeres folyadékmennyiség.
9/9 Mansour válasza:
#8
Igen, ez megfelelőnek tűnik. A bulgurhoz kétszeres mennyiségű vizet szoktam tenni, 10 perc főzéssel és további 10 perc pihentetéssel. A bulgur is durumbúzából van, mint a spagetti, szóval hasonlóan kell működnie.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!