Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Spagetti főzése a szószban?

Spagetti főzése a szószban?

Figyelt kérdés
Láttam egy műsorban, hogy a szakács víz helyett a mártásos serpenyőben főzte meg a tésztát, mondván, a távozó keményítő jó sűrítőanyag. Valaki készítette már így? Milyen lett az elkészült étel?
2020. dec. 9. 13:30
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Én csináltam már ilyet, egész finom lett. De arra nagyon kell figyelni, hogy pont jól eltaláld a szósz mennyiségét, és "vizességét", és mellette kell lenni, mert ha kicsit kevesebb a nedvesség, akkor leég.

One-pot-spaghetti néven találsz recepteket.

Itt van pl. egy Martha Stewart recept: https://www.youtube.com/watch?v=09smBNps4EM

2020. dec. 9. 13:33
 2/9 anonim ***** válasza:
89%
Frissen gyurt tesztabol siman jo lesz … száraztésztából(?)
2020. dec. 9. 13:35
 3/9 anonim ***** válasza:
84%
2: jó lesz száraztésztából is! 1-es voltam.
2020. dec. 9. 13:37
 4/9 anonim ***** válasza:
2020. dec. 9. 13:43
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Rengeteg ilyen recept van, és nincs semmi gond vele, a legtöbb esetben jobb, mint a külön fözött tészta+mártás.

De pl a magyar tarhonya is ugyanilyen módon készül és jó, szóval em annyira szokatlan dolog.

2020. dec. 9. 13:49
 6/9 Mansour ***** válasza:
100%
Mondjuk az olaszok sírógörcsöt kapnának tőle, de a belinkelt receptek alapján nem lehet rossz. Én rizzsel vagy bulgurral szoktam ugyanezt csinálni, akkor talán tésztával is működhet. A legkritikusabb része a dolognak a vízmennyiség beállítása.
2020. dec. 10. 13:25
 7/9 A kérdező kommentje:
Megpróbálom majd. Én úgyis órákig szoktam főzni pl. a bolognai ragut, hogy sűrű legyen, ki fogom kísérletezni, melyik ponton érdemes beletenni a tésztát.
2020. dec. 10. 13:31
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
A tésztának kb 10-15 perc fözés kell, és a szárazon mért tészta mennyiségéhez viszonyított 1,5-2-szeres folyadékmennyiség.
2020. dec. 10. 13:54
 9/9 Mansour ***** válasza:
100%

Igen, ez megfelelőnek tűnik. A bulgurhoz kétszeres mennyiségű vizet szoktam tenni, 10 perc főzéssel és további 10 perc pihentetéssel. A bulgur is durumbúzából van, mint a spagetti, szóval hasonlóan kell működnie.

2020. dec. 11. 09:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!