Ha egy ételt túl leveses állagura csináltam , hogy lehet megoldani hogy sürü álagu legyen ? Milánói spagetti szoszról lenne szó , tul sok vízel engedtem fel és gondoltam másnapra sürüb lesz de nem lett , de mit lehet tenni ?
Ki kell forralni belőle.
Esetleg keményítővel viszkózusabbá teheted.
Én arra gondoltam kevés sűritett pradicsomot adtam hozz plusz még a konzerves gombába is volt víz és kb fél liter vizel engedtem fel miután a hagymát , szalonát és a sonkát diszleltem. Hűtőbe raktam főzés után , mert máskor is csináltam ugy picit leveses álagu volt de másnapra sürübb lett de akkor nem szabad tul sok vízel engedni ? Csak a tésztából ellég sokat főztem ki és azt akkartam a szósz is legyen bőségesen azzért is engedtem meg bőven vízel de tűl leves állagu lett.
de akkor viszaveszek a levéből és ,ha buzalisztel mongyuk 2 evőkanálal gáztűzhelyen forralom akkor sűrűbb lesz ?
Semmiféle stagettiszószba nem való liszt vagy keményítö, legfeljebb pancsolmányokba.
A spagettiszószokat legalább 2-3 óráig kell kisebb lángon fözni, amíg magától besürüsödik.
Olaszos tésztamártásba tejfölt meg lisztet tenni "szentségtörés", semmi keresnivalója sincs benne!
Igenis el fogja rontani, mert az nem milánói szósz lesz, hanem tejfölös-gombás mártás, ami nem az, amit a kérdezö fözni akart.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!