Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Ha egy ételt túl leveses...

Ha egy ételt túl leveses állagura csináltam , hogy lehet megoldani hogy sürü álagu legyen ? Milánói spagetti szoszról lenne szó , tul sok vízel engedtem fel és gondoltam másnapra sürüb lesz de nem lett , de mit lehet tenni ?

Figyelt kérdés
2021. nov. 22. 09:33
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
73%
Szedj ki a léből és keverd össze csomómentesen egy kis keményítővel (gyárilag is ezzel sűrítik), vagy liszttel. Utána töltsd vissza és forrald össze!
2021. nov. 22. 09:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/20 GLadislaus ***** válasza:
89%

Ki kell forralni belőle.

Esetleg keményítővel viszkózusabbá teheted.

2021. nov. 22. 09:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/20 anonim ***** válasza:
83%
Forrald fedo nelkul.
2021. nov. 22. 09:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/20 A kérdező kommentje:

Én arra gondoltam kevés sűritett pradicsomot adtam hozz plusz még a konzerves gombába is volt víz és kb fél liter vizel engedtem fel miután a hagymát , szalonát és a sonkát diszleltem. Hűtőbe raktam főzés után , mert máskor is csináltam ugy picit leveses álagu volt de másnapra sürübb lett de akkor nem szabad tul sok vízel engedni ? Csak a tésztából ellég sokat főztem ki és azt akkartam a szósz is legyen bőségesen azzért is engedtem meg bőven vízel de tűl leves állagu lett.

de akkor viszaveszek a levéből és ,ha buzalisztel mongyuk 2 evőkanálal gáztűzhelyen forralom akkor sűrűbb lesz ?

2021. nov. 22. 10:13
 5/20 anonim ***** válasza:
84%
Nem kell bele semmi, csak forrald fedő nélkül. A víz elpárolog és így belesűrűsödik, az íze meg nem változik.
2021. nov. 22. 10:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/20 A kérdező kommentje:
Rendbe köszönőm.
2021. nov. 22. 10:32
 7/20 anonim ***** válasza:
46%

Semmiféle stagettiszószba nem való liszt vagy keményítö, legfeljebb pancsolmányokba.

A spagettiszószokat legalább 2-3 óráig kell kisebb lángon fözni, amíg magától besürüsödik.

2021. nov. 22. 10:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/20 anonim ***** válasza:
28%
Ha gomba és sonka is van benne, akkor szerintem a forraláson túl is jó ötlet lehet egy lisztes, tejfölös sűrítés. Elrontani biztosan nem fogja.
2021. nov. 22. 10:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/20 anonim ***** válasza:
53%

Olaszos tésztamártásba tejfölt meg lisztet tenni "szentségtörés", semmi keresnivalója sincs benne!

Igenis el fogja rontani, mert az nem milánói szósz lesz, hanem tejfölös-gombás mártás, ami nem az, amit a kérdezö fözni akart.

2021. nov. 22. 11:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/20 GLadislaus ***** válasza:
59%
A milánói nem olasz étel, magyar menzai találmány.
2021. nov. 22. 11:11
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!