Hogyan kell szépen főtt tojást pucolni?
Már elkezdtem nagyon sós vízben főzni, volt, hogy ecetes vízben főztem, hagyom kihűlni hideg vízben, de amikor töröm megfelé mindig jön a fehérje is a hajával.
Ez pl egy töltött tojásnál elég csúnya tud lenni feltálalva.
Hátha tudtok valamilyen jól bevált praktikát adni nekem.
Köszönöm
Az egyetlen "praktika", hogy nem szabad túl friss tojásból készíteni, mert azokkal mindig így fogsz járni.
Amivel célod van és fontos a külleme, azt amikor kikerül a tyúkok alól félreteszed nagyjából 2 hétigés csak utána főzöd meg. Akkor szépen, 1-2 darabban lejön a héj.
Ez a titok!:)
Óistenem!
Megfőzöd a tojást.
Mikor kész, ne várj, hanem meggörgeted, hogy berepedezzen, majd hideg csapvíz alá tartod, kicsit megnyomorgatod, hogy a víz beszivárogjon a tojáshéj alá és simán le tudod róla húzni. Nem kell semmi ecet, semmi 2 hét, se kiskanál, se egyéb erőszak. Semmi sem kell, csak egy kis víz.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!