Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Hogyan kell szépen főtt...

Hogyan kell szépen főtt tojást pucolni?

Figyelt kérdés

Már elkezdtem nagyon sós vízben főzni, volt, hogy ecetes vízben főztem, hagyom kihűlni hideg vízben, de amikor töröm megfelé mindig jön a fehérje is a hajával.

Ez pl egy töltött tojásnál elég csúnya tud lenni feltálalva.

Hátha tudtok valamilyen jól bevált praktikát adni nekem.

Köszönöm

2021. nov. 22. 13:43
 1/9 anonim ***** válasza:
83%

Az egyetlen "praktika", hogy nem szabad túl friss tojásból készíteni, mert azokkal mindig így fogsz járni.

Amivel célod van és fontos a külleme, azt amikor kikerül a tyúkok alól félreteszed nagyjából 2 hétigés csak utána főzöd meg. Akkor szépen, 1-2 darabban lejön a héj.

Ez a titok!:)

2021. nov. 22. 13:48
 2/9 anonim ***** válasza:
89%
Csatlakozom az 1-hez. Pont ma szenvedtem meg a rakott krumplihoz való tojásokkal, de csak 4-5 napos tojásaim voltak itthon. Pedig tudtam, hogy régebbi kell.
2021. nov. 22. 13:50
 3/9 anonim ***** válasza:
85%
Igen, ne legyen friss a tojás
2021. nov. 22. 13:58
 4/9 anonim ***** válasza:
59%
Amióta tojasfozoben főzöm mindig szépen lejön egyben a héj
2021. nov. 22. 14:18
 5/9 anonim ***** válasza:
61%
Teáskanállal szoktam, valahogy így: [link]
2021. nov. 22. 14:56
 6/9 anonim ***** válasza:
83%
Ecetes-sós víz és tényleg régebbi tojás
2021. nov. 22. 16:33
 7/9 anonim ***** válasza:
43%

Óistenem!

Megfőzöd a tojást.

Mikor kész, ne várj, hanem meggörgeted, hogy berepedezzen, majd hideg csapvíz alá tartod, kicsit megnyomorgatod, hogy a víz beszivárogjon a tojáshéj alá és simán le tudod róla húzni. Nem kell semmi ecet, semmi 2 hét, se kiskanál, se egyéb erőszak. Semmi sem kell, csak egy kis víz.

2021. nov. 22. 17:03
 8/9 anonim ***** válasza:
66%
Gőzölt tojásról is szépen lejön, gondolom a tojásfőzős kommentelőnél is ezért működik
2021. nov. 22. 17:14
 9/9 anonim ***** válasza:
79%
Persze, hogy lejön, mert az a gőzölt tojásos is tök sima főtt tojás. A kérdés csak az, hogy mennyi ideig kap meleget, attól függően lesz lágy közepes vagy kemény.
2021. nov. 22. 18:34

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!