Mennyit költöttök egy hónapban élelmiszerre?
35 000 Ft/fő.
Plusz táplálékkiegészítők még.
80-150k kaja
Egy fő
800-900k bevételből
"Csak kíváncsiságból kérdem, tényleg érdekel. Mit lehet főzni havi 50ezerből ennyi embernek? "
Jajte zsámó, hát tötött káposztát, káposztáspaszujt, babfőzeléket kolozsvári szalonnával, töltött padlizsánt, rántottgombát, rántottkarfiolt, borsófőzeléket, bablevest, sárgaborsót, lencsét, rizseshúst, rakottkrumplit tepsivel,
turóscsuszát tejföllel szalonnával, tyukhúslevest gazdagon
Soroljamég?
De mondom a nyugdíjjas verziót is.
Savanyú káposzta csürkefarháttal,
krumplistészta,
krumplileves,
rántottleves,
fokhagymaleves,
cibereleves,
spenótfőzelék
paradicsomleves
finomfőzelék
grízgombóc
szilvásgombóc
daragaluska leves
“ 14/28 anonim ***** válasza:
100%
Csak kíváncsiságból kérdem, tényleg érdekel. Mit lehet főzni havi 50ezerből ennyi embernek? Feltételezve, hogy minden hozzávalót a boltban veszel meg, és nincs mondjuk tyúkod otthon, meg zöldségek a kertben.”
Én ugyan nem ez a válaszoló vagyok, de meg lehet oldani, ha valaki akarja és meglepően jól.
Rizs
Hüvelyesek
Tojás
Csirkehús
Csirkemáj
Sertésmáj
Tojás
Zabpehely
Mirelit vagy idényzöldségek
Kevés tejtermék
Alkalmanként tészta és krumpli és kenyérféle
Vagyis minél kevesebb feldolgozott élelmiszer
Reggeli/vacsi:
Zabpehely,
tojás: rántotta, tükör, főtt stb
Néha joghurt
Tejberizs
Májkrémes kenyér (meglepően egyszerű és finom a házi májkrém)
Ebéd/vacsi
Köret: főzelékek, rizs, zöldséges rizs, krumpli, tészta, párolt zöldség, rizs vagy krumplikrokett
Feltét: tojás, pörköltek (hús, máj, tojás, bab, lencse), sült hús vagy sült máj
3 felnőttnek ezeket mind kihozod 50ezerből, úgy, hogy sokszor vannak ebéd/vacsora vendégek pluszban és még néha rendeltek is? (Mint ahogy az a válaszoló.) Wow.
Egyébként én egyáltalán nem veszek feldolgozott élelmiszert, tehát azon nem megy el pénz, tésztát meg krumplit soha nem eszünk, mindig csak húst meg zöldséget, néha rizst, illetve tojást, házi kolbászt, szalonnát, meg naponta 12,5 dkg kovászos kenyeret fejenként. Nem panaszkodás képpen, én elégedett vagyok, mert nem a legolcsóbbat vásárolom, de épp ezért csodálkoztam, hogy ha megfelezném azt az összeget, ami kettőnkre megy el, úgy hogy sallangmentesen étkezünk, akkor sem jönne ki még megközelítőleg sem 3 felnőtt plusz a vendégek (szerintem egészséges és tápláló) étkeztetése.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!