Mennyit költöttök egy hónapban élelmiszerre?
#10 vagyok.
#11 Ha az én kommentemre reagáltál:
150 ezer 3 főre. El se írtam. 50e/fő kb.
akkor méág egyszer:
"Hát mi nem vagyunk ilyen gazdagok :D a kaját általában én fizetem, havonta legfeljebb 50e forint megy el rá. (3 felnőtt, és sokszor vannak vacsira vagy ebédre vendégeink, néha pedig rendelünk is, ha úgy alakul, hogy nincs idő főzni.)"
ebben sehol nincs, hogy /fő
3 fő, többnyire főzök, 15 éve írom már teljesen részletesen a költségeinket. Voltunk mindenféle helyzetben, laktunk panelban ketten, 8 éve kertesben gyerekkel.
Ami mindig állandó volt, hogy SOHA NEM KAPTUNK KAJÁT sehonnan.
Ez az egyik legfontosabb tényező, mert enélkül az információ nélkül semmit nem ér a válasz, sőt aki minden hétvégén anyósnál eszik, vagy éppen soha nem járt hentesnél, mert nagymamiék rendszeresen vágnak disznót, tartanak baromfit, annak teljesen irreleváns a válasza.
Nos, október hónapban 202 ezer forint ment el étkezésre. Sajnos sok volt a meló, így muszáj volt rendelni menüt, 47 ezer.
2021-ben októberig bezárólag átlagosan 130 ezer forint ment el étkezésre. Kb. április körül kezdett stabilan több elmenni kajára.
2020-ban 100 ezer forint ment el havonta.
Van kertünk, kb. átlag havi 15 ezer forintnyi zöldség-gyümölcs-fűszerre nem kell költenünk. A kertre fordított költségek átlag havi 7000 ft.
Ja, lemaradt a bevétel. #16 vagyok.
Nagyon hektikus, minden hónapban más, ami állandó, hogy 2020-ban az összjövedelem 15,15 %-át költöttünk élelmiszerre.
2021 októberéig 18 % ez az arány.
#14 nem minden hozzávalót veszünk meg boltban, a legtöbb zöldséget magunknak termesztjük.
Húst nem nagyon eszünk, inkább csak hétvégén.
Pékárut is főleg sajátot készítünk (van ételallergiás).
Sok mindent be tudunk szerezni ismerősöktől (például tojást, házi tejet) olcsón.
Kisvárosban élünk, itt ez teljesen megszokott. Nem spórolunk eszeveszett módon, de kerüljük a pazarlást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!