Mire lehet használni a burgonya főzővizét ?
Figyelt kérdés
Múltkor egy tv műsorban hallottam, hogy ne öntsük ki, mert majd felhasználjuk a következő ételhez. Nem értem rá tovább nézni a műsort, így most nem tudom.#burgonya főzővíz
2021. okt. 26. 17:44
1/7 A kérdező kommentje:
Értelemszerűen a pucolt burgonyáról van szó. :)
2021. okt. 26. 17:44
2/7 anonim válasza:
Egy rántással sűríteni lehet, és lehet bele főzni burgonya gombócot, tésztát. Egyszerű étel, de nem volt mindig ilyen jó világ, mint amilyen most van. Régebben a házi asszonyok spórolósabbak, takarékosabbak voltak, a kevésből is tudtak főzni.
3/7 anonim válasza:
Anyám csinált egy hagymás, porpaprikás alapot, felöntötte ezzel a lével, tett bele zellerzöldet, amikor már szétfőtt a hagyma, ment bele reszelt tészta.
Utána házi szilvásgombóc volt.😋
Istenieket ettünk gyerekként és fillérekből megvolt! De ezek ma már megvetendő kaják.
4/7 anonim válasza:
En ezzel készítem a komenyes tojaslevest, de zoldsegkrem levesekhez is lehet hasznalni.
5/7 anonim válasza:
Ha tudod mi az az alaplé, akkor úgy tudnék fogalmazni, hogy egyszerűbb rántott levesekhez alaplének jó a burgonya főzővize.
6/7 anonim válasza:
Az egy full keményítős víz lett. kiázott a krumpliból. Tényleg tilos kiönteni ha húslevest is készítenél.
7/7 anonim válasza:
Régen ezüstétkészlet pucolására is használták. Hogy miért, azt ne kérdezzétek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!