Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Mit ajánlotok, ami segíthetne...

Mit ajánlotok, ami segíthetne spórolni az ételeken?

Figyelt kérdés
Nem nagyon van időm főzni, ezért sokszor munkahelyen rendelek valamit vagy csak egy szendvicset eszek reggelire és ebédre is. Este elég egy kis chips vagy ilyesmi, nem eszem sokat. Viszont sajnos nagyon sokat költök így ételre, főleg mert növényi tejtermékeket fogyasztok csak, hús minimálisan halak, csirke. Elég sokat pazarolok, megromlik amit felbontottam és ki kell dobnom. Mi az amit először bevezetnétek, kevés idő is elegendő, de egészséges? maradnátok a készétel rendelésnél vagy nagyobb adagot csináljak és fagyasszam le? Szerintem nem szívesen enném már azt meg.

2021. szept. 27. 08:30
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
90%
Csak egy tipp: ha továbbra is rendelni akarsz, akkor a SZÉP kártyának elég jó az adózása. Szerintem mindegyik kajarendelős oldalon elfogadják már.
2021. szept. 27. 11:00
 12/19 anonim ***** válasza:
11%

Dolgozz tobbet! Tulorazz vagy vallalj plusz munkat!

1. Nem lesz idod dozsolni otthon unalmadban.

2. Tobb lesz a penzed es mar nem is kell sporolni :)

2021. szept. 27. 13:44
 13/19 anonim ***** válasza:
48%

"Nem nagyon van időm főzni"

"Elég sokat pazarolok, megromlik amit felbontottam és ki kell dobnom. "

"és fagyasszam le? Szerintem nem szívesen enném már azt meg."

"Kb 2-3 naponta beszaladok egy boltba és mindent veszek amit megkívánok"

Neked nem időd nincs főzni, hanem egy elkényeztetett kis hejcegnő vagy. Ami még extrán nevetséges akkor, ha a barátnőddel nem leszbikus kapcsolatban vagytok.

2021. szept. 27. 16:07
 14/19 A kérdező kommentje:

Te ismersz engem? 😀 tényleg hercegnő vagyok amúgy 🥰🥰 anyukám mindent megcsinált helyettem, de nyáron elköltöztem távolabb, így ez már nem opció, szeretnék változtatni. Egy ideje megy ez, de rájöttem, hogy sok a pazarlás és szemét, amit termelek, illetve túl sokat költök.

Ja, és szerinted a leszbik nem esznek vagy ez most neked honnan jött?!😂 nem vagy pc…

#12 képzeld én a munka közben is szoktam enni egyébként, ráérek 😀 sőt még vékony is vagyok, nem kell visszafogni magam, de ha van állásajánlatod hallgatom😀

A többieknek köszönöm, van egy-két dolog amit mindenképp megfogadok, bár figyelni a kiadásokra szerintem nehéz lesz és a tervezés is.

2021. szept. 28. 07:46
 15/19 anonim ***** válasza:
100%
Csak az elején nehéz, de a túlzott költekezést és pazarlást csakis kizárólag tervezéssel és kiadásra figyeléssel lehet megelőzni.
2021. szept. 28. 11:08
 16/19 anonim ***** válasza:
100%

Igen, nehéz az elején, de nem olyan nagyon. Vagy fogod a blokkot minden egyes vásárlásnál, gyűjtöd őket, aztán legalább egyszer havonta (de inkább hetente) kiírogatod excelbe vagy bármilyen budget appbe, vagy rögtön a vásárlás után.

Ne felejtsd el a büfében vett cuccokat sem, legyen az akár egy kávé is.

2021. szept. 28. 11:11
 17/19 A kérdező kommentje:
Igen, valószínűleg a blokkok alapján fogom, mert sokszor már 5 perc után sem tudom, hogy mire költöttem. :)
2021. szept. 28. 12:53
 18/19 anonim ***** válasza:
75%

Igen Büfés, meg pékséges kis ez kis amaz kemény számot tud mutatni hónap végén.

Fizetős helyen KV -t el kell felejteni. Instant Kv aztán melegítesz magadnak vizet. Nagyságrendekkel olcsóbb. És a Kv ról se mondtál le. Péksütikre ilyen helyettesítő megoldás nincs.

2021. szept. 28. 12:58
 19/19 anonim ***** válasza:
16-os, pont így csinálom. Minden vásárláskor elrakom a blokkot és otthon táblázatba rögzítem, hogy aznap hol és mennyiért vásároltam. Plusz ott a havi kezdő összegem is a lista tetején, hogy tudjam, honnan indulok. Hónap végén meg összegzem a kiadásokat, hogy lássam, pontosan mennyi is ment el kajára, csekkekre, meg vegyi árura. Néha egy-egy könyv, vagy ruha befigyel, de nem gyakran. Spórolok, főzök otthon, bár munka mellett nem egyszerű, nem rendelgetek kaját.
2021. okt. 7. 10:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!