A panírozàsnak van egyszerűbb módszere?
Hova egyszerűbb? Ne viccelj már.. Nincs.
Nehézséget okoz a hús / zöldség szeletet belemártani 1-3 dologba? Ne írd már...
Panírozás: Mikor valamit beleforgatunk ilyen, olyan fajta panírba, leginkább tápértéknövelési céllal.
Na most, innentől kezdve, annál egyszerűbb, hatékonyabb módszert, hogy megfogod oszt belemártod amibe akarod, mi lenne? Hogy máshogy lehet ezt? -.-
Mi a problémád a panírozással? Sokáig tart, sok koszt csinál, vagy mi?
AMíg ezt nem írod meg, addig nem lehet tényleges segítséget adni.
Eleve nagyobb edényekben forgatom meg az alapanyagokat. Kicsi edényekkel csak koszt csinál az ember. Mellé megy, kiszóródik stb..
Praktikus a zöldségféléket panírozás előtt NEM megsózni. Könnyebb vele dolgozni, nem fog leesni róla a panír, és maga a folyamat is könnyebben megy.
Van amit, lehet zacskóba rázogatni, van amit nem. Ki kell tapasztalni. Nekem nem vált be.
Én úgy szoktam némileg gyorsítani és egyszerűsíteni - ezt egy lakodalmi készülődésnél láttam - hogy először az összes húst csak a lisztbe mártják, ez megvan pillanatok alatt, utána már csak a tojás meg a prézli van az asztalon. Kevesebb a “kosz” és pörgősebb.
A zacskós rázogatás nekem nem jön be.
Mihez képest egyszerűbb?
Jobb kézzel lisztezni, bal kézzel tojásban megfürdetni, jobb kézzel morzsázni.
Szerintem:
A dobozos meg zacskós, meg mit tudom én milyen rázogatás semmivel sem egyszerűsít le semmit, csak nagyobb a mocsok és a pazarlás.....
Én 3 tányérban szoktam 3 villa segítségével panírozni. A húsokat először kiklopfolom az összeset, majd mindent odakészítek, és utána jöhet a móka egyesével.
Amit a 7-es is, hogy először az összes húst lisztbe forgatjuk, utána egyesével tovább, ezt van, hogy én is alkalmazom. Változó. Ha kicsit nedvesebb a hús, vagy egymáshoz érnek, akkor mire az utolsó hús jön sorra, kicsit átnedvesedhet a liszt, és akkor vagy újra forgathatom lisztbe, vagy beletörődök a tökéletlenségbe :)....
AMI GYORSÍTÓ dolog esetemben, hogy egy panírozás alkalmával TÖBBSZÖRI EVÉSRE VALÓ HÚST panírozok ki. Sőt, én mindig így csinálom. Egy alkalommal annyit panírozok ami legalább 3 de inkább 4 kajálásra elég a családban. Az az napit kisütöm, a többit pedig nejlonnal egymástól elválasztva lefagyasztom.
A következő evés reggelén kiveszem a fagyasztóból, tálcára teszem, ne érjenek egymáshoz, ez délig kienged, már lehet is kisütni. És nem érezni rajta, hogy nem aznap paníroztam!
Szóval így bár egy alkalommal nagy pepecselés, de megspóroltam egy csomó időt azzal, hogy nem kellett annyit előkészülni, mosogatni, stb....
Lehet mást is ugyanígy előre panírozni és fagyasztani, de a gombát annyira nem javaslom, mert bár a panírja jó marad fagyasztás után is, de maga a gomba állaga nagyon megváltozik, összeesik, nem gusztusos. Ha mégis fagyaszt valaki panírozott gombát, akkor azt kisütés előtt fél-negyed órával érdemes kivenni a fagyasztóból és rögtön sütni, de a friss gomba akkor is jobb, más nagyon mint a hús....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!